Έντυπη Έκδοση

Βενιζέλος: Διευκολυντικός ο ρόλος της Ελλάδας

Δεν αλλάζει τίποτα σε σχέση με το επίπεδο συμμετοχής της Ελλάδας στις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ στη Λιβύη, παρά το γεγονός ότι το ΝΑΤΟ διεύρυνε το φάσμα των στρατιωτικών ενεργειών που έχει αναλάβει.

Τη δήλωση αυτή έκανε χθες ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Β. Βενιζέλος, μετά τη συνάντηση μιας ώρας και παραπάνω που είχε με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρη.

Ο υπουργός αναφέρθηκε στο θέμα της συμμετοχής της Ελλάδας, λέγοντας ότι παραμένει η ίδια, με τη φρεγάτα «Λήμνος» να έχει ήδη αποπλεύσει, υποστηρίζοντας την επιχείρηση του εμπάργκο όπλων. Απαντώντας σε ερώτηση για τη μη ενεργή συμμετοχή στις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟϊκού υποστρατηγείου της Λάρισας CAOC-7, ο υπουργός ταύτισε στην ουσία το ρόλο του ΝΑΤΟϊκού υποστρατηγείου με το ρόλο της Ελλάδας. Εμμέσως πλην σαφώς, ο υπουργός είπε ότι η ενεργή εμπλοκή του CAOC-7 στη Λάρισα θα διαφοροποιούσε το ρόλο της Ελλάδας από «διευκολυντικό και υποστηρικτικό σε ενεργό και επιθετικό», κάτι που προφανώς δεν είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης.

Από την πλευρά του, ο κ. Καρατζαφέρης φάνηκε απόλυτα ικανοποιημένος από τη συνάντηση. Οπως είπε, πήρε τη διαβεβαίωση από τον υπουργό Αμυνας ότι δεν θα πέσουν Αραβες από ελληνικά όπλα, καθώς η συμμετοχή μας στα γεγονότα της Λιβύης είναι επικουρική.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Υπουργείο Εθνικής Αμυνας (ΥΠΕΘΑ)
ΝΑΤΟ
ΛΑΟΣ