Έντυπη Έκδοση

Ισχυρό δέλεαρ οι γενναίες εκπτώσεις

Η μεγάλη αύξηση από τη ρωσική αγορά φαίνεται πως οφείλεται στις εκπτώσεις που κάνουν οι έλληνες ξενοδόχοι, στο μεγάλο αριθμό ελληνικών ξενοδοχείων που συνεργάζονται πλέον με ρωσικούς ταξιδιωτικούς οργανισμούς, στην αύξηση των διαθέσιμων αεροπορικών θέσεων αλλά και σε διευκολύνσεις στη χορήγηση βίζας, παρ' ότι τα προβλήματα δεν έχουν επιλυθεί.

Οι έλληνες ξενοδόχοι επιχείρησαν να αλώσουν τη ρωσική αγορά προσφέροντας μεγάλες εκπτώσεις 25%-40% για όσους κάνουν κρατήσεις νωρίς και όχι την τελευταία στιγμή. Οι γενναίες εκπτώσεις αποδείχθηκαν ισχυρό δέλεαρ για τους Ρώσους, οι οποίοι αποφάσισαν να αλλάξουν συνήθειες και να προγραμματίσουν έγκαιρα τις διακοπές τους.

Καθοριστικό είναι το γεγονός ότι οι ρώσοι τουρ οπερέιτορ αυξάνουν διαρκώς τα διαθέσιμα «πακέτα» τους για διακοπές στην Ελλάδα. Αυτό βασίστηκε στη σταδιακή απελευθέρωση των αερομεταφορών μεταξύ των δύο χωρών, που επέτρεψε σε περισσότερες αεροπορικές εταιρείες να πετούν από τη Ρωσία προς τη χώρα μας. Είναι χαρακτηριστικό ότι, βάσει της διακρατικής συμφωνίας Ελλάδας-Ρωσίας, φέτος αυξήθηκαν σε τρεις οι ρωσικές εταιρείες που πετούν προς το Ηράκλειο της Κρήτης, ενώ από την επόμενη χρονιά προβλέπεται πλήρης απελευθέρωση.

Οι διαθέσιμες αεροπορικές θέσεις από Ρωσία υπολογίζεται ότι είναι φέτος αυξημένες έως και 20% σε σχέση με πέρυσι. Την πίτα της τουριστικής κίνησης θα μοιραστούν κυρίως οι ρωσικές εταιρείες Aeroflot, Transaero και Rossiya και η ελληνική Aegean Airlines, που επιχειρεί δυναμικό «μπάσιμο» στη ρωσική αγορά.

Σύμφωνα με τουριστικούς επιχειρηματίες, υπήρξαν διευκολύνσεις στην έκδοση βίζας, αλλά τα προβλήματα παραμένουν. Σε περισσότερες κρατήσεις οδήγησε η απόφαση να δοθεί στους ρώσους τουρ οπερέιτορ η δυνατότητα να απευθύνονται στα ελληνικά προξενεία για να αποκτήσουν βίζα για λογαριασμό των πελατών τους. Την ίδια στιγμή, όμως, καταγράφονται προβλήματα στην έκδοση των λεγόμενων multi βίζα που ισχύουν για μια πενταετία. Σε χώρες όπως η Ισπανία ή η Πορτογαλία το 20% από τις βίζες που χορηγούνται είναι τέτοιου τύπου, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό στα ελληνικά προξενεία δεν ξεπερνάει το 5%.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Οικονομία
Με λέξεις-κλειδιά
Τουρισμός
Ρωσία