Έντυπη Έκδοση

Στο δρόμο προς το ακροατήριο οι υποθέσεις Παύλου Ψωμιάδη

Ολοκληρώθηκε την Τετάρτη η διαδικασία της ανάκρισης για την υπόθεση της Aspis Capital από τον 6ο τακτικό ανακριτή του Πρωτοδικείου Αθηνών και πλέον η υπόθεση διαβιβάζεται στον αρμόδιο εισαγγελέα, προκειμένου ο τελευταίος να κάνει πρόταση στο δικαστικό συμβούλιο περί της παραπομπής των κατηγορουμένων, δηλαδή της οικογένειας Ψωμιάδη, στο δικαστήριο.

Η εξέλιξη αυτή ήρθε σε μία στιγμή που «τρέχει» η πρόταση της Aspis Capital προς τους ομολογιούχους να ανταλλάξουν τα ομόλογά τους με συναλλαγματικές τις οποίες τριτεγγυώνται άλλες εταιρείες συμφερόντων Ψωμιάδη, που ισχυρίζονται ότι διαθέτουν ακίνητα αξίας 46 εκατ. ευρώ.

«Εδώ και 2,5 εβδομάδες έχουμε κάνει αναφορά απατηλής πρότασης συμβιβασμού στον αρμόδιο ανακριτή και μέχρι την ημέρα που περατώθηκε η ανάκριση ουδείς συμβιβασμός ομολογιούχου είχε προσκομισθεί στην ανάκριση», δηλώνει ο Μιχ. Μαρκουλάκος, δικηγόρος επενδυτών της Aspis Capital.

Να θυμίσουμε ότι η πρόταση της εταιρείας καλύπτει το 80% των χρημάτων που είχαν τοποθετήσει σε ομόλογά της οι επενδυτές και τα οποία τώρα διεκδικούν (περί τα 43 εκατ. ευρώ). Και ότι στη συνέχεια ακολούθησε της πρότασης νέα διευκρινιστική ανακοίνωση της εταιρείας, που ανέφερε ότι λόγω εγγεγραμμένων βαρών στα ακίνητα, τελικά η αξία τους δεν είναι 46 εκατ. ευρώ αλλά 34 εκατ. ευρώ.

Εκτός από το δικαστικό μέτωπο για την υπόθεση της Aspis Capital, ο Παύλος Ψωμιάδης έχει ανοιχτό και εκείνο για την πλαστή εγγυητική επιστολή ύψους 550 εκατ. ευρώ που είχε προσκομίσει ο ίδιος στην Επιτροπή Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης για να συνεχίσει να λειτουργεί η ασφαλιστική Ασπίς Πρόνοια.

Το βούλευμα που στέλνει την υπόθεση αυτή στο ακροατήριο είναι ιδιαίτερα σκληρό για τον πρώην ισχυρό άνδρα του ομίλου Ασπίς: «Είναι προφανές ότι υπό τις προκύψασες συνθήκες, η υπό κρίση ενέργεια του Παύλου Ψωμιάδη (σ.σ.: δηλαδή η προσκόμιση της πλαστής εγγυητικής) δεν συνιστά μεμονωμένη και ευκαιριακά τελεσθείσα, αλλά καθοριστική πράξη, αποτελούσα δομικό στοιχείο ενός γενικότερου εγκληματικού σχεδιασμού», αναφέρεται μεταξύ άλλων στο βούλευμα.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Οικονομία
Με λέξεις-κλειδιά
ΑΣΠΙΣ Πρόνοια
Δικαστικό ρεπορτάζ