Έντυπη Έκδοση

ΠΩΣ ΕΡΜΗΝΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΓΙΑΟΥΡΤΩΜΑΤΑ

Κράξιμο παντού

Το φαινόμενο της δημόσιας αποδοκιμασίας των πολιτικών, που εντείνεται τελευταία, είχε περίπου προβλεφθεί από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, όταν είχε επισημάνει τον κίνδυνο «να τους πάρουν με τις πέτρες».

Αρκετοί πρώην υπουργοί της Ν.Δ. σχεδόν έχουν αποσυρθεί από την «κυκλοφορία», ενώ οι σημερινοί υπουργοί του ΠΑΣΟΚ αποφεύγουν τις εμφανίσεις σε δημόσιους (μη ελεγχόμενους) χώρους. Είναι χαρακτηριστικό ότι στις φετινές παρελάσεις δεν υπήρχαν πρόθυμοι υπουργοί για να εκπροσωπήσουν την κυβέρνηση κι εμφανίστηκαν μόνο όσοι δεν μπορούσαν να το αποφύγουν.

Η λίστα όσων έχουν αποδοκιμαστεί μεγαλώνει: Γ. Παπανδρέου, Θ. Πάγκαλος, Α. Λοβέρδος, Π. Γερουλάνος, Τηλ. Χυτήρης, Ν. Σηφουνάκης, Χρ. Πρωτόπαπας, αλλά και κυρίες όπως η Αννα Διαμαντοπούλου, η Αννα Νταλάρα και η Λούκα Κατσέλη.

Ο χώρος των αποδοκιμασιών ποικίλλει: στο δρόμο, σε ομιλίες, σε εστιατόρια, στο θέατρο, σε βιβλιοπωλεία, σε παρελάσεις ακόμα και σε γήπεδα. Αλλά «ταξιδεύουν» και στο Λονδίνο, το Παρίσι, το Βερολίνο. Αγαπημένα συνθήματα; «Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ και ληστεύει το λαό», όταν πρόκειται για κυβερνητικό πολιτικό και το «κλέφτες, κλέφτες» που το λένε για όλους.

Ο συγγραφέας Ν. Δήμου και ο συνταγματολόγος Γ. Κατρούγκαλος δίνουν τη δική τους ερμηνεία για το φαινόμενο των αποδοκιμασιών.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική