Έντυπη Έκδοση

Το βραβείο στον έγκλειστο μαθητή

Από τον διευθυντή του γυμνασίου-λυκείου των φυλακών Αυλώνα, ΠΕΤΡΟ ΔΑΜΙΑΝΟ λάβαμε την ακόλουθη επιστολή:

«Στο φύλλο της 6ης Μαρτίου του 2011 και στη σελίδα 39 δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα σας άρθρο με τίτλο "Ανοιχτά μυαλά σε κλειστά κελιά". Το άρθρο αφορούσε την επιτυχία μαθητή μας στον διαγωνισμό της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας.

Μεταξύ άλλων θετικών σχολίων για την προσπάθεια του μαθητή μας και το έργο του σχολείου μας, για τα οποία σας ευχαριστούμε θερμά, το άρθρο αναφέρθηκε και στο γεγονός ότι δεν δόθηκε άδεια για να παραλάβει ο μαθητής το βραβείο του.

Από ό,τι γνωρίζω, και γνωρίζω καλά, δεν υπήρξε αίτημα του μαθητή μας για άδεια και αυτό γιατί δεν ήθελε ο ίδιος να εκτεθεί σε δημοσιότητα. Μου ζήτησε μάλιστα να παραλάβω το βραβείο αντί γι' αυτόν. Την απόφασή του αυτή τη σεβάστηκα, καθώς συμφωνώ κι εγώ απόλυτα με την άποψή του».

Απάντηση

Αν η απόφαση του έγκλειστου μαθητή να μη ζήτησει άδεια για να παραλάβει το βραβείο του, ώστε να μην εκτεθεί στα ΜΜΕ, είναι προϊόν ελεύθερης βούλησης, είμαστε οι τελευταίοι που θα είχαμε αντιρρήσεις.

Η απόφασή του αυτή, ωστόσο, μας διευκρινίζεται εκ των υστέρων, παρά τη συχνή επικοινωνία που είχαμε με αρμόδιους των φυλακών. Επιπλέον σημειώνουμε ότι η κοινωνία μας έχει ανάγκη από τέτοιες νίκες και παραδείγματα.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Σωφρονιστικό σύστημα