Έντυπη Έκδοση

Τους αφαιρούσαν τα τεχνητά μέλη για να μην το σκάσουν

Τους εξανάγκαζαν να επαιτούν από τις 6.30 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ, με βροχή, με κρύο, με ζέστη... Τους ξυλοκοπούσαν καθημερινά. Τους ανάγκαζαν να ζουν κάτω από άθλιες συνθήκες. Τους έπαιρναν όλα τα χρήματα που κέρδιζαν.

Στα χίλια ευρώ την ημέρα τα υπολογίζουν οι αστυνομικοί, και σε κάποιες περιπτώσεις τούς έπαιρναν ακόμη και τα τεχνητά μέλη για να μην το... σκάσουν.

Ενας 30χρονος και μια 38χρονη από τη Βουλγαρία συνελήφθησαν από αστυνομικούς του τμήματος Δίωξης Εμπορίας Ανθρώπων της Ασφάλειας Αττικής, οι οποίοι κατηγορούνται ότι διακινούσαν ενήλικους και ανήλικους ανάπηρους ή με σοβαρά διανοητικά προβλήματα, τα τελευταία 5 χρόνια.

Εκμεταλλευόμενοι την άθλια οικονομική τους κατάσταση τους έταζαν νόμιμη εργασία στην Ελλάδα.

Στο διαμέρισμα-φυλακή της οδού Μιχαήλ Βόδα, εκεί που τους ανάγκαζαν να ζουν όταν δεν βρίσκονταν στο δρόμο, οι άνθρωποι αυτοί ζούσαν κάτω από άθλιες συνθήκες. Στοιβαγμένοι ο ένας πάνω στον άλλον, με ελάχιστο φαγητό, αναγκάζονταν να ζουν όλοι μαζί προκειμένου να τους παρακολουθούν τα μέλη του κυκλώματος, που διέμεναν σε άλλο διαμέρισμα δίπλα, και να υπομένουν τους καθημερινούς ξυλοδαρμούς τους.

Από εκεί νωρίς το πρωί τούς μετέφεραν σε στάσεις του μετρό, κυρίως στον «Ευαγγελισμό» και το «Μέγαρο Μουσικής» για να τους ξαναμαζέψουν το βράδυ.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν 14 θύματά τους, από τα οποία οι δύο ανήλικοι. Δύο από αυτούς κατέθεσαν για τη δράση του κυκλώματος, ενώ όλοι οδηγήθηκαν σε μη κυβερνητική οργάνωση, όπου εξετάστηκαν από γιατρούς και τους παρασχέθηκε αρωγή και ένδυση.

Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν 2.395 ευρώ, ατζέντες με χειρόγραφες σημειώσεις των κερδών για κάθε ένα από τα θύματά τους και το αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν για να τους μεταφέρουν από τη Βουλγαρία στην Ελλάδα.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Οργανωμένο έγκλημα
Ανθρώπινα και κοινωνικά δικαιώματα
Αστυνομικό ρεπορτάζ
Για το ίδιο θέμα
Το εμπόριο ζητιάνων στα χέρια του οργανωμένου εγκλήματος