Έντυπη Έκδοση

«Οχι, στη μεταφορά του Αρχαιολογικού Μουσείου Πειραιά»

Οχι στη μεταφορά του Αρχαιολογικού Μουσείου Πειραιά στη λιμενική ζώνη της πόλης αποφάσισε σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο και χαρακτήρισε ενδεχόμενη μεταφορά του «εγκληματικό λάθος».

«Το Αρχαιολογικό Μουσείο του Πειραιά αποτελεί εμβληματικό σημείο της πόλης, δεν μπορούμε να το αποκόψουμε από το αρχαίο θέατρο της Ζέας. Απαιτούμε να παραμείνει στον χώρο όπου βρίσκεται από το 1935 και να διατεθούν από το υπουργείο Πολιτισμού πόροι και προσωπικό» αναφέρεται στην ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Να σημειωθεί ότι η σκέψη για τη μεταφορά στον ΟΛΠ έγινε γνωστή τις πρώτες μέρες του 2011, όταν ο πρόεδρός του, Γ. Ανωμερίτης, παρουσίασε το «στρατηγικό σχέδιο της Πολιτιστικής Ακτής του Πειραιά».

Βάσει του σχεδίου, το Αρχαιολογικό Μουσείο τοποθετείται στις εγκαταστάσεις του ΟΛΠ στο «Καστράκι» με πρόθεση να αναδειχθεί μια περιπατική διαδρομή η οποία, διερχόμενη μέσα από τις Ηετιώνειες Πύλες, να ενοποιεί τον υπαίθριο χώρο του Μουσείου με τον Αρχαιολογικό Χώρο.

«Εκείνο που οφείλει η Πολιτεία είναι να αναδείξει το Αρχαιολογικό Μουσείο του Πειραιά και όχι να το βάλει πάνω σε... ρόδες και να το μεταφέρει στον ΟΛΠ», τόνισε ο δήμαρχος Β. Μιχαλολιάκος.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Τοπική Αυτοδιοίκηση
Μουσεία και Αρχαιολογικοί χώροι