Έντυπη Έκδοση

ΕΝΩ ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΠΑΡΕΤΕΙΝΑΝ ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΕΝΑ ΕΞΑΜΗΝΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΚΡΑΤΗΣΗ ΓΙΑ ΜΑΖΙΩΤΗ, ΡΟΥΠΑ, ΓΟΥΡΝΑ

Ελεύθεροι τρεις

Ελεύθερος είναι από χθες ο Σαράντος Νικητόπουλος, ο οποίος εμπλέκεται στην υπόθεση του «Επαναστατικού Αγώνα» και από την πρώτη στιγμή της σύλληψής του αρνείται τις κατηγορίες που του αποδίδονται, επισημαίνοντας συνεχώς την ένδεια στοιχείων ενοχής του (ανάμεσα στα οποία είναι μια... αντισφυξιογόνος μάσκα), καταγγέλλοντας παράλληλα ποινικοποίηση κοινωνικών συναναστροφών.

Ελεύθεροι θα είναι από σήμερα και οι Χριστόφορος Κορτέσης και Ευάγγελος Σταθόπουλος, οι οποίοι επίσης αντιμετωπίζουν κατηγορίες για συμμετοχή στην ίδια οργάνωση και επίσης αρνούνται την εμπλοκή τους σε αυτή, μιλούν για σαθρά αποδεικτικά στοιχεία και για σκευωρία στο πλαίσιο ποινικοποίησης των προσωπικών σχέσεων.

Και για τους τρεις, το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο εφετών αποφάσισε ομόφωνα να μην παρατείνει την προσωρινή τους κράτηση για ακόμη ένα εξάμηνο, μέχρι δηλαδή να συμπληρωθεί το 18μηνο που είναι το ανώτατο όριο προφυλάκισης που ορίζει ο νόμος.

Ετσι, με το που «έκλεισαν» οι τρεις κατηγορούμενοι το 12μηνο κράτησης στις φυλακές Κορυδαλλού, οι τρεις δικαστές του Συμβουλίου, διαφωνώντας με την εισαγγελική εισήγηση περί παράτασης της προσωρινής κράτησης, διέταξαν με βούλευμά τους την αποφυλάκισή τους με περιοριστικούς όρους. Γεγονός που καταδεικνύει ότι μετά την αξιολόγηση των στοιχείων της δικογραφίας, οι δικαστές έκριναν ότι δεν είναι επικίνδυνοι για τέλεση αδικημάτων ώστε να καθίσταται απαραίτηση η συνέχιση της φυλάκισής τους.

Μάλιστα στον Σαράντο Νικητόπουλο δεν επιβλήθηκε ο όρος της χρηματικής εγγύησης -όπως στους άλλους δύο- με αποτέλεσμα να απελευθερωθεί άμεσα. Και στους τρεις ορίστηκε να εμφανίζονται δυο φορές το μήνα (κάθε πρώτη και δεκαπέντε) στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής τους, ενώ τους απαγορεύθηκε και η έξοδος από τη χώρα.

Στον Χριστόφορο Κορτέση και στον Ευάγγελο Σταθόπουλο επιβλήθηκε και χρηματική εγγύηση 3.000 ευρώ στον καθένα, η οποία αναμένεται να καταβληθεί σήμερα οπότε και θα αποφυλακιστούν. Και οι τρεις κατηγορούμενοι είχαν παραστεί στη συνεδρίαση του συμβουλίου όπου είχαν επαναλάβει την άρνησή τους στις κατηγορίες.

Αντίθετα, οι δικαστές παρέτειναν για ακόμη ένα εξάμηνο την προσωρινή κράτηση των Νίκου Μαζιώτη, Πόλας Ρούπα και Κώστα Γουρνά, που κατηγορούνται στην ίδια υπόθεση κι έχουν αναλάβει την πολιτική ευθύνη για τη συμμετοχή τους στον «Επαναστατικό Αγώνα».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Δικαστικό ρεπορτάζ