Έντυπη Έκδοση

ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης κατά κυβέρνησης για «Παπαγεωργίου»

Το ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης καταγγέλλει την κυβέρνηση για τον κίνδυνο να κλείσει το Νοσοκομείο «Παπαγεωργίου», καθώς, λόγω χρεών, αναγκάστηκε να αναστείλει για μια βδομάδα τις θεραπείες των καρκινοπαθών, γιατί οι προμηθευτές δεν έδιναν τα φάρμακα.

Οι θεραπείες ξανάρχισαν, καθώς η εταιρεία έδωσε μία παρτίδα, αλλά «πρέπει να εξασφαλιστεί η ομαλή ροή», τονίζει ο διοικητής του νοσοκομείου, Γιώργος Χριστόπουλος.

Το χρέος του νοσοκομείου προς τους προμηθευτές ανέρχεται στα 69 εκατ. ευρώ, καθώς από την ίδρυσή του ακόμη δεν χρηματοδοτείται όπως τα άλλα νοσοκομεία. Σε ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή Επιτροπή Α' Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ κάνει λόγο για άνιση συμπεριφορά της πολιτείας απέναντι στο «Παπαγεωργίου» σε σχέση με τα υπόλοιπα νοσοκομεία, τη στιγμή μάλιστα που ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, το χαρακτηρίζει υπόδειγμα λειτουργίας.

«Η σχεδόν μηδενική χρηματοδότηση του νοσοκομείου το οδηγεί στο κλείσιμο. Ο κίνδυνος να μην καταβληθούν οι μισθοί, να σταματήσουν οι θεραπείες και ό,τι αυτό συνεπάγεται είναι ορατός. Η κυβέρνηση πρέπει να παρέμβει άμεσα, να λυθεί το πρόβλημα και να σταματήσει ο εμπαιγμός» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ο γραμματέας της Ν.Ε. Α' Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Παπαστεργίου, επισημαίνει ότι καθυστερεί επί 2μηνο η χρηματοδότηση του νοσοκομείου, από την οποία καλύπτεται η μισθοδοσία του προσωπικού, και ζητεί να δοθεί άμεσα λύση, ανεξάρτητα από το ποιος φταίει, είτε αυτός είναι ο Α. Λοβέρδος είτε ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Το πρόβλημα ξεκινά από το γεγονός ότι, αν και το Νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικό Δικαίου (ΝΠΙΔ), όλη η λειτουργία του διέπεται από τη νομοθεσία των δημόσιων νοσοκομείων, με εξαίρεση τη χρηματοδότησή του, λέει ο κ. Χριστόπουλος και υπενθυμίζει: «Στο "Αττικό", που είναι ίδιας δυναμικότητας νοσοκομείο, πλην της μισθοδοσίας, δόθηκαν 45 εκατ. ευρώ για την κάλυψη χρεών προς τους προμηθευτές για τα έτη 2010 και 2011, ενώ σ' εμάς υποσχέθηκαν 12 εκατ. ευρώ, τα οποία ακόμη δεν έχουν έρθει».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Μακεδονία και Θράκη
ΠΑΣΟΚ
Νοσοκομεία και υπηρεσίες υγείας