Έντυπη Έκδοση

Δικαίωση για διοικητές νοσοκομείων

Αντισυνταγματική και παράνομη κρίθηκε από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας νομοθετική διάταξη του 2007, που επιτρέπει στον υπουργό Υγείας να αποφασίζει την πρόωρη λήξη της θητείας των διοικητών των νοσοκομείων.

Οι διοικητές είναι υπάλληλοι που προστατεύονται από τις συνταγματικές εγγυήσεις της μονιμότητας και, κατά συνέπεια, η ρύθμιση του νόμου 3527/2007 πρέπει να ακυρωθεί ως ανίσχυρη, αναφέρουν οι δικαστές. Στην απόφασή τους επισημαίνουν ότι οι διοικητές, ενόψει της ειδικής φύσης της θέσης τους, των αρμοδιοτήτων τους και των προσόντων διορισμού τους δεν είναι μετακλητοί υπάλληλοι αλλά υπάλληλοι ΝΠΔΔ, που έχουν κατά τη διάρκεια της θητείας τους τη συνταγματική προστασία της μονιμότητας (άρθρο 103 του Συντάγματος). Επομένως, δεν μπορεί να απολυθούν χωρίς απόφαση του υπηρεσιακού συμβουλίου.

Με αυτό το σκεπτικό, το ΣτΕ έκανε δεκτή προσφυγή του διοικητή του ογκολογικού νοσοκομείου Αθηνών «Αγιος Σάββας» Ν. Κορδιόλη, κατά της απόφασης του τότε υπουργού Υγείας Δ. Αβραμόπουλου να λήξει πρόωρα τη θητεία του.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Νοσοκομεία και υπηρεσίες υγείας