Έντυπη Έκδοση

Διαζύγιο και πωλητήριο...

Η ΑΕΚ σχεδιάζει το μέλλον της χωρίς τον Μπλάνκο, που ζητάει πάνω από 1,2 εκ. ευρώ ετησίως, και παράλληλα βγάζει «στο σφυρί» τον Σκόκο, με το τεράστιο συμβόλαιο

Στο πόκερ της ανανέωσης του συμβολαίου με τον Ισμαελ Μπλάνκο, η ΑΕΚ δεν μπήκε στη διαδικασία να παίξει τα ρέστα της και αντικειμενικά ο πρόεδρός της έπραξε ορθώς. Σε μια ομάδα στην οποία οι παίκτες ήταν απλήρωτοι οχτώ και εννέα μήνες, που κυνηγάνε το ευρώ με το τουφέκι, που όπου να 'ναι θα ανακοινώσει και επίσημα την αποχώρησή του ο μεγαλομέτοχος και βασικός χρηματοδότης Πέτρος Παππάς, ο Σταύρος Αδαμίδης δεν ήταν δυνατόν να κάνει μεγαλύτερη υπέρβαση από τα 600 χιλιάρικα τον χρόνο που πρότεινε στον Αργεντινό επιθετικό. Σε μια ομάδα στην οποία ήδη έχει εγκατασταθεί το... ΔΝΤ και ουδείς γνωρίζει τι θα της ξημερώσει αύριο, δεν μπορούσε ο πρόεδρός της να υποκύψει στις εκτός πραγματικότητας αξιώσεις της πλευράς Μπλάνκο.

Το διαζύγιο των δυο πλευρών θεωρείται κάτι παραπάνω από βέβαιο μετά και τη χτεσινή συνάντηση Αδαμίδη με τον ατζέντη τού Μπλάνκο. Ο Γκουστάβο Οναΐντια ζήτησε περισσότερο χρόνο για να απαντήσει στην ΑΕΚ (κάτι που απέρριψε ασυζητητί ο πρόεδρος της ΠΑΕ), ενώ φανέρωσε και τις διαθέσεις του, λέγοντας πως θα αναζητήσει στην αγορά τριετές συμβόλαιο με 3,5-4 εκ. ευρώ. Δηλαδή, περίπου 1,2-1,3 εκατομμύριο ετησίως, τα διπλάσια απ' αυτά που προσφέρει η ΑΕΚ!

Και επισήμως η ΑΕΚ τονίζει από χτες πως προχωρά το σχεδιασμό για τη νέα περίοδο χωρίς να υπολογίζει στον Μπλάνκο. Είναι μια εξέλιξη η οποία μπορεί να δυσαρεστεί τους πολυάριθμους θαυμαστές του Αργεντινού φορ, που από το 2007 πέτυχε 72 γκολ σε 164 επίσημα ματς, αλλά μάλλον βολεύει τη διοίκηση της ΑΕΚ. Με την έννοια ότι, ακόμα και η πρόταση των 600 χιλιάδων, ήταν μια τεράστια υπέρβαση για τις υπάρχουσες οικονομικές δυνατότητες. Ουσιαστικά ο Αδαμίδης, υπό την πίεση του κόσμου και μερίδας των ΜΜΕ, σύρθηκε να πάει προσφορά που, μαζί με την εφορία, αγγίζει το 1,1 εκ. ευρώ ετησίως.

Κι ενώ θεωρείται απίθανο να βρεθεί σημείο προσέγγισης των δυο πλευρών και στην ΑΕΚ το έχουν περίπου σίγουρο ότι ο Οναΐντια θα πάει τον Μπλάνκο στον Παναθηναϊκό, η διοίκηση έχει ξεκινήσει ήδη τις διαδικασίες πώλησης του Σκόκο διότι είναι δυσβάσταχτο το κόστος του: 1,7 εκ. ετησίως (με την εφορία) στοιχίζει, σε μια ΑΕΚ που δεν έχει πλέον την πολυτέλεια να προσφέρει συμβόλαια άνω των 250-300.000 ευρώ. Για τον Σκόκο, η διοίκηση θα συζητήσει κάθε πρόταση, ακόμα και με λιγότερα από δύο εκατομμύρια ευρώ.

Ο Σταύρος Αδαμίδης -που επέβαλε από χτες «φίμωτρο» στους ποδοσφαιριστές (απαγόρευση δηλώσεων)- ψάχνει παντού χρήματα και σ' αυτό το πλαίσιο εντάσσεται η προχτεσινή συνάντησή του με μέλη του supporters club. Δηλαδή, οικονομικά ευκατάστατων ΑΕΚτζήδων που έχουν συνεισφέρει οικονομικά την τελευταία τριετία. Ο πρόεδρος της ΑΕΚ ζήτησε να βάλει ο καθένας από 100 έως 200 χιλιάρικα, έτσι ώστε να συγκεντρωθούν τουλάχιστον 3 εκατομμύρια για τις υποχρεώσεις της τρέχουσας περιόδου. *

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Αθλητισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Ποδόσφαιρο
Κιντής