Έντυπη Έκδοση

Ο ύποπτος κατέθεσε και... ξεσπάθωσε

Βολές κατά του πρώην προέδρου του ΠΑΟ, Νικ. Πατέρα, και του προέδρου της Παναχαϊκής, Αλ. Κούγια, εξαπέλυσε ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βόλου, Αχ. Μπέος, κατά την έξοδό του από το εισαγγελικό γραφείο όπου είχε κληθεί χθες να καταθέσει ως ύποπτος για το παιχνίδι Αρης-Παναθηναϊκός.

Μίλησε για «μυθεύματα» των δύο ανδρών σε βάρος του, ενώ στράφηκε και κατά του γ.γ. Αθλητισμού, Παν. Μπιτσαξή, για τον οποίο υποστήριξε ότι θα πρέπει «να σταματήσει να εκθέτει την κυβέρνηση και να αφήσει την ελληνική Δικαιοσύνη να κάνει το έργο της». Και ενώ την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να κλείσει η υπόθεση είτε με την άσκηση ποινικής δίωξης είτε βάζοντάς την στο αρχείο, ο Αχ. Μπέος δήλωσε:

«Δεν υπάρχει υπόθεση. Είναι ντροπή να διατηρείται ένα θέμα που στηρίζεται σε παράνομες ενέργειες, υποκλοπές και συρραφή συνομιλιών. Αυτή η υπόθεση βρωμάει και έγινε για σκοπό που γνωρίζουν οι Ν. Πατέρας και Αλ. Κούγιας. Δεν είχα έννομο συμφέρον». Μεταξύ άλλων αποδέχτηκε ότι συνομίλησε με τον διαιτητή Δαλούκα, «λόγω εντοπιότητας, ενώ ο Πατέρας δεν είχε κανένα δικαίωμα να του τηλεφωνήσει».

Από την πλευρά του, ο πληρεξούσιος δικηγόρος του, Νικ. Κακαβάς, υποστήριξε ότι «αυτουργός είναι ο Νικ. Πατέρας και έγινε μετά από μία συγκεκριμένη διένεξη που είχε με τον εντολέα μου σε συνεδρίαση της Super League και αμέσως μετά τον αγώνα Ολυμπιακός Βόλου-Παναθηναϊκός. Ο Αλ. Κούγιας γνώριζε άριστα ότι προχωρούσε σε κακουργηματική πράξη με τις παράνομες κασέτες. Η δημοσιοποίηση του έδωσε τη δυνατότητα να επηρεάζει πρόσωπα και καταστάσεις».

Ο Αχιλλέας Μπέος, πάντως, υποστηρίζει ότι τον Ιανουάριο του 2010 συνάντησε τον Γιώργο Δαλούκα στο γραφείο του Νικόλα Πατέρα, σύμφωνα με όσα διέρρευσαν λίγες ώρες μετά την ένορκη κατάθεση του προέδρου του Ολυμπιακού Βόλου στον αθλητικό εισαγγελέα, Κ. Σιμιτζόγλου.

«Ρώτησα τον Δαλούκα ποιος ήταν ο λόγος της παρουσίας του στο γραφείο του κ. Πατέρα και μου απάντησε ότι πήγε γιατί ο Νίκος Πατέρας έχει μεγάλη δυναμική και επιρροή στο χώρο του ποδοσφαίρου, αφού είναι αυτός που έδιωξε τον Γκαγκάτση», φέρεται να κατέθεσε ο Μπέος.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Αθλητισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Ολυμπιακός Βόλου
Δικαστικό ρεπορτάζ
Αθλητική βία
Ποδόσφαιρο