Ηλεκτρονική Έκδοση

Σε δεξαμενές θα μεταφερθεί το ραδιενεργό νερό της Φουκουσίμα

Λύσεις προκειμένου να εμποδίσει περαιτέρω διαρροή ραδιενεργού νερού από το εργοστάσιο της Φουκουσίμα αναζητά η Tokyo Electric Power Co (TEPCO). Μετά την ανακοίνωση ότι προτίθενται να κατασκευάσουν υποθαλάσσιο τείχος, οι υπεύθυνοι για τη λειτουργία του ηλεκτροπαραγωγικού πυρηνικού δήλωσαν ότι θα κατασκευάσουν δεξαμενές προσωρινής αποθήκευσης του ραδιενεργού ύδατος.

Στόχος της TEPCO είναι η απομάκρυνση περίπου 67.500 τόνων ραδιενεργού νερού που έχει πλημμυρίσει τις εγκαταστάσεις του εργοστασίου και εμποδίζει το έργο των εργαζομένων της που προσπαθούν να αποκαταστήσουν τις ψυκτικές λειτουργίες στους αντιδραστήρες.

Όσον αφορά στις δεξαμενές προσωρινής αποθήκευσης, η TEPCO σχεδιάζει να έχει εγκαταστήσει δεξαμενές χωρητικότητας 31.400 τόνων ως τις αρχές Ιουνίου και να δημιουργήσεις και νέες συνολικής χωρητικότητας 20.000 τόνων από τον Ιούνιο ως τον Δεκέμβριο σε περίπτωση που τα συστήματα δεν μπορέσουν να αρχίσουν να λειτουργούν στο καθορισμένο χρονοδιάγραμμα.

Ακόμη η διαχειρίστρια εταιρεία του εργοστασίου σχεδιάζει να εγκαταστήσει συστήματα φιλτραρίσματος του νερού και ψύξης σε κάθε αντιδραστήρα. Το σύστημα θα απομακρύνει ραδιενεργές ουσίες από το μολυσμένο νερό και θα ανακυκλώνει το κρύο νερό ώστε να ψύχονται οι αντιδραστήρες.

Εν τω μεταξύ, το ιαπωνικό τηλεοπτικό δίκτυο Asahi μετέδωσε ότι στα σχέδια της Tepco, είναι και η κατασκευή υπόγειου τείχους γύρω από τους αντιδραστήρες που έχουν υποστεί ζημιές.

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη , η γαλλική εταιρεία Areva είχε ανακοινώσει ότι σχεδιάζει να εγκαταστήσει στο εργοστάσιο μια μονάδα απορρύπανσης του νερού που έχει μολυνθεί με ραδιενέργεια. Σύμφωνα με την διευθύνουσα σύμβουλο της γαλλικής εταιρείας, η μονάδα πρόκειται να εγκατασταθεί ως τα τέλη Μαΐου και θα είναι σε θέση να απολυμαίνει περίπου 50 τόνους νερού την ώρα.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Φυσικές καταστροφές & ακραία καιρικά φαινόμενα
Ιαπωνία
Πυρηνικά