Έντυπη Έκδοση

Στην Αθήνα για το χρέος

Πολιτικές προσωπικότητες, ειδικοί επιστήμονες, συνδικαλιστές απ' όλο τον κόσμο θα συναντηθούν 6-8 Μαΐου στη Νομική Σχολή της Αθήνας με θέμα «Χρέος και λιτότητα, από τον παγκόσμιο Νότο στην Ευρώπη».

Τη συνάντηση διοργανώνει η ελληνική πρωτοβουλία για τη συγκρότηση Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου για το δημόσιο χρέος, σε συνεργασία με διεθνείς οργανώσεις όπως η European network on Debt and Development, η Bretton Woods Project και η Observatorio de la Deuda en la Globalizacion. Τα συμπεράσματα θα συνοψιστούν στη «Διακήρυξη της Αθήνας» και θα επιδιωχθεί να οργανωθεί κοινή δράση των κινημάτων σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο.

Ανάμεσα στους προσκεκλημένους οι Ε. Τουσέν, μέλος της επιτροπής για την κατάργηση του χρέους του τρίτου κόσμου, Α. Στόρεϊ, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Δουβλίνου, Ο. Ουγκαρτέτσε, σύμβουλος κεντρικών τραπεζών Νικαράγουας- Βολιβίας. Από ελληνικής πλευράς θα συμμετάσχουν οι βουλευτές Σοφία Σακοράφα, Π. Λαφαζάνης, η συγγραφέας Νάντια Βαλαβάνη, οι πανεπιστημιακοί Γ. Κατρούγκαλος, Κ. Λαπαβίτσας, Ν. Μαριάς, Π. Σωτήρης, δήμαρχοι, αγρότες και συνδικαλιστές.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Στη στήλη
Παρασκήνια