Ηλεκτρονική Έκδοση

Μετά το θάνατο του Μπιν Λάντεν

Την αποχώρηση των ΗΠΑ από τον αραβικό κόσμο ζητούν Ιράν, Αδελφοί Μουσουλμάνοι

Οι ΗΠΑ δεν έχουν πια λόγο παρουσίας στον αραβικό κόσμο μετά το θάνατο του Μπιν Λάντεν, δήλωσε εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών. Την απόσυρση των αμερικανικών δυνάμεων από το Ιράκ και το Αφγανιστάν ζήτησαν και οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι της Αιγύπτου.

"Το Ιράν ελπίζει ότι το γεγονός αυτό [σ.σ. ο θάνατος του ηγέτη της Αλ Κάιντα] θα βοηθήσει στην εγκαθίδρυση της ειρήνης και της ασφάλειας στην περιοχή", δήλωσε στο αγγλόφωνο τηλεοπτικό δίκτυο Press-TV ο Ραμίν Μεχμανπαράστ, εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της χώρας.

Πρόσθεσε ότι "το Ιράν καταδικάζει απερίφραστα την τρομοκρατία παντού στον κόσμο".

Στην Αίγυπτο, ο Μαχμούντ Εζάτ, δεύτερος στην ιεραρχία των Αδελφών Μουσουλμάνων, τόνισε ότι το Ισλάμ δεν είναι ο Μπιν Λάντεν. Υποστήριξε ότι οι ΗΠΑ χρησιμοποιούσαν εδώ και χρόνια την Αλ Κάιντα "ως πρόσχημα για να κάνουν πόλεμο σε μουσουλμανικές χώρες" και τώρα ωφείλουν να αποσυρθούν από τη Μέση Ανατολή, όχι επειδή ο Μπιν Λάντεν είναι νεκρός, αλλά επειδή δεν πρέπει να έχουν υπό την κατοχή τους αυτά τα εδάφ.

"Οι επαναστάσεις που γίνονται σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή αποτελούν απόδειξη για το γεγονός ότι η δημοκρατία έχει ένα σπίτι στη Μέση Ανατολή και ότι δεν χρειαζόμαστε πλέον την ξένη κατοχή", υπογράμμισε από τη μεριά του ακόμη ένα ανώτερο στέλεχος της αιγυπτιακής οργάνωσης, ο Ίσαμ αλ Εριάν.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Ιράν
Διεθνής τρομοκρατία
Αίγυπτος
Μέση Ανατολή και αραβικός κόσμος
Για το ίδιο θέμα
Αίγυπτος: Οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι έτοιμοι για επαφές με τις ΗΠΑ