Ηλεκτρονική Έκδοση

H πλειονότητα των Αμερικανών εγκρίνει τη δολοφονία του μπιν Λάντεν

Ωστόσο λίγοι νιώθουν πιο ασφαλείς

Ορθά έπραξαν οι ΗΠΑ και σκότωσαν τον ηγέτη της αλ Κάιντα, Οσάμα μπιν Λάντεν λέει η πλειονότητα της αμερικανικής κοινής γνώμης, χωρίς όμως το γεγονός αυτό να της προσφέρει μεγαλύτερη ασφάλεια, σύμφωνα με μία διαδικτυακή δημοσκόπηση της ιστοσελίδας www.reuters.com που δόθηκε χθες Δευτέρα στη δημοσιότητα κι ενισχύει την εικόνα του προέδρου Ομπάμα.

Συγκεκριμένα, το 79% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι η Ουάσινγκτον έλαβε τη σωστή απόφαση, ενώ το 14% διαφωνεί με αυτήν και το 7% δηλώνει πως δεν έχει άποψη.

Ωστόσο, μόνο το 25% απάντησε ότι νιώθει πιο ασφαλές μετά τον θάνατο του μπιν Λάντεν σε αντίθεση με 59% που δεν αισθάνεται μεγαλύτερη ασφάλεια. Το 37% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι την επιτυχία πρέπει να πιστωθεί ο πρόεδρος Ομπάμα, ενώ το 13% ο προκάτοχός του στην προεδρία, ρεπουμπλικανός Τζορτζ Μπους. Περίπου 50% απάντησαν κανένας από τους δύο.

Τέλος, μία οριακή πλειοψηφία- 51%- απάντησε ότι ο θάνατος του μπιν Λάντεν δεν άλλαξε την άποψη που έχουν για την διακυβέρνηση του Ομπάμα. Όμως, το 29% απάντησε ότι τώρα βλέπει πιο θετικά τον αμερικανό πρόεδρο, το 13% πολύ πιο θετικά και το 7% λιγότερο θετικά από πριν.

Όσον αφορά ειδικά το θέμα της τρομοκρατίας, το 43% εκτιμά ότι ο Ομπάμα το χειρίζεται σωστά, ενώ το 26% πιστεύει το αντίθετο. Το 31% δηλώνει αβέβαιο.

Στη δημοσκόπηση συμμετείχαν περίπου 1.200 με 1.300 αμερικανοί και ξένοι αναγνώστες του Reuters.com.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
ΗΠΑ