Ηλεκτρονική Έκδοση

Ποινικές διώξεις για τα τρόλεϊ της ΜΑΝ

Ασκήθηκαν διώξεις για την υπόθεση της προμήθειας των 142 τρόλεϊ από τον ΗΛΠΑΠ το 2002. Η έρευνα της υπόθεσης της ΜΑΝ είχε ξεκινήσει για ακόμη μία φορά από έρευνες της γερμανικής δικαιοσύνης

Ο εισαγγελέας πρωτοδικών, Γ. Βούλγαρης, που διερεύνησε την υπόθεση, άσκησε ποινική δίωξη κατά παντός υπευθύνου για ενεργητική και παθητική δωροδοκία από κοινού και κατά μόνας κατ' εξακολούθηση σε βάρος του Δημοσίου, σε βαθμό κακουργήματος, άμεση συνέργεια και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα

Στοιχεία στον εισαγγελέα απεστάλησαν και από την εισαγγελία του Μονάχου.  Αφορούν, μεταξύ άλλων, σε πληρωμές σε πολλές χώρες, ανάμεσα στις οποίες και η Ελλάδα για τις οποίες είχαν χρησιμοποιηθεί εταιρείες -"γραμματοκιβώτια", στην Κύπρο και αλλού

Ο κύκλος των υπόπτων περιλάμβανε εννέα πρόσωπα, μεταξύ των οποίων επιχειρηματίες με οφ-σορ εταιρείες με έδρα την Κύπρο, αλλά και υψηλόβαθμους επιχειρησιακούς παράγοντες του υπουργείου Μεταφορών.

Σημειώνεται ότι η επίμαχη σύμβαση είχε υπογραφεί επί θητείας Χρ. Βερελή στο υπουργείο Μεταφορών. Όταν η υπόθεση της ΜΑΝ ήλθε στο φως από τη γερμανική δικαιοσύνη, παραιτήθηκε από το βουλευτικό του αξίωμα για λόγους ευθιξίας.
 

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

4 σχόλια

1 Ο/Η Ανώνυμος έγραψε: (πριν 8 έτη)
Συγχαρητήρια στην Ελληνική Δικαιοσύνη.
Η νομιμοποιημένη ατιμωρησία είναι Εθνικό κακούργημα.
2 Ο/Η Θάνος έγραψε: (πριν 8 έτη)
Άντε επιτέλους. Συλλάβετε αυτόν τον μπάσταρδο για να καθαρίσουμε την Ελλάδα από αυτό το μπουρδέλο! Τέτοια δικαιοσύνη θέλω! Γρήγορη, άμεση, χωρίς έλεος, χωρίς οίκτο, η ατιμωρησία στο πυροβολητό! ΑΝΤΕ!
3 Ο/Η Ανώνυμος έγραψε: (πριν 8 έτη)
Δυστυχώς ενώ έχει ασκηθεί δίωξη κατά παντός υπευθύνου και από την προκαταρτική εξέταση ο νυν δντης του ΗΛΠΑΠ είναι ύποπτος για την εγκληματική πράξη της παθητικής δωροδοκίας 30.000 ευρώ στον τραπεζικό λογαριασμό του,(ΤΕΛΛΟΓΛΟΥ-SKYTV) παραμένει στην θέση του και τα τρόλλευ συνεχίζουν να καίγονται στους δρόμους .
4 Ο/Η Ανώνυμος έγραψε: (πριν 8 έτη)
Αγαπητέ Θάνος πρέπει να ξέρεις ότι στη ποινική δίωξη δεν είναι το όνομα του κ. ΒΕΡΕΛΗ διότι δεν κρίθηκε ύποπτος όπως ο δικός μας δντης εν ενεργεία στα τρόλλευ ΗΛΠΑΠ ΑΕ που παραμένει στη θέση του κ. ΥΠΟΥΡΓΕ μας.
Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 4

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Δικαστικό ρεπορτάζ
Διαφθορά