Ηλεκτρονική Έκδοση

«Καμπάνα» 600.000 ευρώ στη Λάρκο για παραβάσεις της περιβαλλοντικής νομοθεσίας

Πρόστιμο που αγγίζει τα 600.000 ευρώ επέβαλε στην Λάρκο το υπουργείο Περιβάλλοντος για παραβάσεις στην παραγωγή σιδηρονικελίου στη Λάρυμνα.

Σύμφωνα με το υπουργείο Περιβάλλοντος και μετά τον έλεγχο που πραγματοποίησε η Ειδική Υπηρεσία Επιθεωρητών Περιβάλλοντος  διαπιστώθηκε ότι η εταιρεία  δεν είχε αντικαταστήσει μονάδες καθαρισμού αερίων  αποβλήτων, ενώ δεν είχε εγκαταστήσει μονάδες αντιρύπανσης και μέτρησης των ρύπων.

Ακόμα είχε υπερβεί τα προβλεπόμενα όρια ρύπων στα υγρά απόβλητα που διοχέτευε στη θάλασσα, τα οποία δεν παρακολουθούσε με ειδικές μετρήσεις και δεν τηρούσε τους προβλεπόμενους κανονισμούς στην αποθήκευση στερεών αποβλήτων και λιπαντικών στο ύπαιθρο.

Σύμφωνα με το ΥΠΕΚΑ, για τον καταλογισμό του ύψους των προστίμων η Ειδική Υπηρεσία Επιθεωρητών Περιβάλλοντος έλαβε υπόψη τις σοβαρές προσπάθειες συμμόρφωσης που έχει ήδη κάνει η εταιρεία,  με την την κείμενη περιβαλλοντική νομοθεσία, τόσο στο εργοστάσιό της στη Λάρυμνα, όσο και στις εγκαταστάσεις εξόρυξης στη Μεσσαπία, το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη.
 

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ)
Περιβάλλον & οικολογία
Για το ίδιο θέμα
Εκδήλωση για τη ρύπανση στον Ευβοϊκό
Τσίπρας: Ξεπουλάνε αντί να αξιοποιήσουν