Ηλεκτρονική Έκδοση

Πάνω από 7.000 κόσμος διαμαρτυρήθηκε ειρηνικά

Ογκώδες συλλαλητήριο φιλάθλων του Ηρακλή στην πλατεία Αριστοτέλους

Τουλάχιστον 7.000 φίλοι του Ηρακλή συγκεντρώθηκαν το βράδυ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης σε μια πορεία διαμαρτυρίας για την απόφαση να μην πάρει άδεια συμμετοχής στο πρωτάθλημα η ομάδα και να υποβιβαστεί έτσι στη δεύτερη κατηγορία.

Επίκεντρο στο ογκώδες συλλαλητήριο ήταν η πλατεία Αριστοτέλους όπου στήθηκε μια μεγάλη εξέδρα, ενώ κυμάτιζαν σημαίες του Ηρακλή και της Ελλάδος. Από του βήμα της εξέδρας μίλησαν αρκετοί απευθύνοντας χαιρετισμό στο πλήθος και εκφράζοντας την οργή τους για τον απόφαση της Επιτροπής Αδειοδοτήσεων της ΕΠΟ, ενώ σχεδόν όλοι οι ομιλητές, αξίωσαν το άνοιγμα των φακέλων όλων των ομάδων της Σούπερ Λιγκ.

Προς το πλήθος κόσμου μίλησαν μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ομάδας που κατέκτησε το κύπελλο Ελλάδας το 1976, Νίκος Ατματζίδης, ο πρόεδρος του ΓΣ Ηρακλής κ. Ντίνος Γωγάκος, ο μεγάλος Βασίλης Χατζηπαναγής, ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων κ. Κυρίζογλου, ο Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Τζιτζικώστας, ο αρχηγός της ποδοσφαιρικής ομάδας Τάσος Κατσαμπής, ο βετεράνος διεθνής ποδοσφαιριστής του Ηρακλή και σήμερα Σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας Λάκης Παπαϊωάννου. Το παρών στο συλλαλητήριο έδωσαν επίσης η αντρική και η γυναικεία ομάδα πόλο, μαζί με τους προπονητές των τμημάτων. Παρευρέθηκαν επίσης αντιπροσωπείες βετεράνων ποδοσφαιριστών ΠΑΟΚ, και Άρη, σε μια κίνηση συμπαράστασης προς τον Ηρακλή.

"Με αυτό τον κόσμο που βλέπω, όλα πιστεύω πως θα πάνε καλά, και σύντομα θα ζήσουμε και πάλι καλές στιγμές στον Ηρακλή", είπε ο Χατζηπαναγής. "Το έγκλημα ξεκίνησε από πέρσι, ο κόσμος όμως κέρδισε την μάχη. Κατά την διάρκεια της φετινής χρονιάς στην Αθήνα μας είχαν ξεγραμμένους, αλλά εμείς με τιμιότητα και αγώνα στο γήπεδο κράτησε την ομάδα όρθια. Και φέτος επαναλαμβάνεται το ίδιο σκηνικό, αλλά στο τέλος θα επικρατήσει και πάλι στο δίκαιο" τόνισε από την πλευρά του ο Κατσαμπής.

Η ειρηνική συγκέντρωση ολοκληρώθηκε με ιαχές υπέρ του Ηρακλή, ενώ στην διάρκεια του συλλαλητηρίου ακούστηκαν και συνθήματα κατά της ΕΠΟ και του προέδρου της κ.Πιλάβιου αλλά και κατά του Δημάρχου Θεσσαλονίκης κ. Μπουτάρη.
 

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Αθλητισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Ηρακλής
Ποδόσφαιρο
Σούπερ Λίγκα
Για το ίδιο θέμα
Ποινή φυλάκισης πέντε μηνών με αναστολή σε οπαδούς του Ηρακλή