Έντυπη Έκδοση

Τριήμερο σαμποτάζ

Ξεπερνά κάθε προηγούμενο το σαμποτάζ κατά του ελληνικού σιδηροδρόμου. Χθες, για τρίτο συνεχόμενο βράδυ, άγνωστοι έκοψαν τα καλώδια ηλεκτροκίνησης στο 90ό χιλιόμετρο του τμήματος Σίνδου-Θεσσαλονίκης, σταματώντας και πάλι την κίνηση των αμαξοστοιχιών.

Από την Κυριακή το βράδυ που πραγματοποιήθηκε το πρώτο κρούσμα, επαναλάμβανεται η ιδια δολιοφθορά. Αγνωστοι κόβουν τα καλώδια που βρίσκονται υπό μόνιμη τάση 25.000 volt, που σημαίνει ότι διαθέτουν τον κατάλληλο ειδικό εξοπλισμό για να το πράξουν. Φαίνεται μάλιστα πως είναι και άριστοι γνώστες του σιδηροδρόμου και των δρομολογίων.

Με μια οργισμένη ανακοίνωση η ΤΡΑΙΝΟΣΕ κάνει λόγο για σπείρα και μέλη εγκληματικού κυκλώματος, τονίζοντας μάλιστα ότι «αν πιστεύουν ότι μπορούν να περιγελούν το κράτος και την κοινωνία, θα λάβουν σύντομα την απάντησή τους».

Σύμφωνα δε με πληροφορίες, το θράσος των δραστών ήταν τέτοιο που δεν πτοήθηκαν από το γεγονός ότι στην ευρύτερη περιοχή γίνονταν περιπολίες από την αστυνομία.

Σημειώνεται ότι και τις τρεις τελευταίες νύχτες δεν έχουν κλαπεί υλικά από τις υποδομές του ΟΣΕ, αφού οι δολιοφθορείς δεν αφαιρούν καλώδια με χαλκό ή άλλο εξοπλισμό προκειμένου να τα πουλήσουν.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Συγκοινωνίες-Μεταφορές