Έντυπη Έκδοση

Νέφος από τη χωματερή Πηνειού

Νέφος διοξινών και άλλων τοξικών ουσιών σκεπάζει καθημερινά την ευρύτερη περιοχή της Γαστούνης Ηλείας, από την ανεξέλεγκτη καύση των απορριμμάτων στην παράνομη χωματερή του Δήμου Πηνειού.

Η ανεξέλεγκτη καύση των απορριμμάτων στη χωματερή του Δήμου Πηνειού απειλεί καλλιέργειες και ζώα Η ανεξέλεγκτη καύση των απορριμμάτων στη χωματερή του Δήμου Πηνειού απειλεί καλλιέργειες και ζώα Αυτό καταγγέλλει η Ενωση Πολιτών για την Οικολογία και το Περιβάλλον (ΕΠΟΠ), παραθέτοντας πλήθος αποκαλυπτικών φωτογραφιών.

Η καταγγελία φιλοξενείται στην ιστοσελίδα της http://deltio-kairou.blogspot. com/ 2011/05/blog-post_560.html για το «οικολογικό έγκλημα» -όπως το χαρακτηρίζει. Ο καπνός από τα καιόμενα σκουπίδια καλύπτει μια τεράστια περιοχή, στην οποία υπάρχουν αγροτικές καλλιέργειες, κτηνοτροφικές μονάδες με ζώα που βόσκουν στα γειτονικά λιβάδια και, ανάλογα με την κατεύθυνση του ανέμου, το τοξικό νέφος πνίγει συχνά στις διοξίνες την πόλη της Γαστούνης και την εθνική οδό.

«Η καύση των απορριμμάτων δίπλα σε κατοικημένες περιοχές εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους, καθώς παράγονται καρκινογόνες διοξίνες από τα πλαστικά. Οι διοξίνες εισχωρούν στο κρέας των ζώων, το γάλα, στα φυτά και καταλήγουν στον άνθρωπο με τα γνωστά δυσάρεστα αποτελέσματα», ανέφερε στην «Ε» η Ιωάννα Ηλιοπούλου - Γεωργουδάκη, καθηγήτρια Διαχείρισης Περιβάλλοντος στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας.

«Αμεσα θα κάνουμε αυτοψία και θα αποδώσουμε τις ευθύνες όπου χρειάζονται», δήλωσε στην «Ε» ο διευθυντής της διεύθυνσης υγιεινής Ηλείας, Π. Λιαρόπουλος.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Διαχείριση απορριμμάτων
Περιβάλλον & οικολογία