Έντυπη Έκδοση

Αγρια νύχτα και κυνήγι μαγισσών

Κυνηγούσαν όποιον αλλοδαπό περνούσε από μπροστά τους, στην 3ης Σεπτεμβρίου, όπου έχασε τη ζωή του ο 44χρονος, στους γύρω δρόμους, ακόμη και στα μικρά στενά.

Μέλη της «Χρυσής Αυγής» χωρισμένοι σε μικρές ομάδες, άλλοι πεζοί και άλλοι σε μηχανές, για αρκετές ώρες έσπαγαν καταστήματα αλλοδαπών και τραυμάτιζαν οικονομικούς μετανάστες, κυρίως μελαψούς, χτυπώντας τους άγρια στο κεφάλι, μπροστά σε πολίτες και αστυνομικούς, που απλά παρακολουθούσαν.

Φωνάζοντας συνθήματα, όπως «Η Ελλάδα ανήκει στους Ελληνες», «Κομμουνιστές και μπολσεβίκοι, αυτή η γη δεν σας ανήκει», «Το αίμα κυλάει, εκδίκηση ζητάει», προειδοποιούσαν: «Δεν θα μείνει κανένας ζωντανός ή θα φύγουν». Επιτέθηκαν και στις καταλήψεις «Σκαραμαγκά» και «Βίλα Αμαλίας», όπου επενέβησαν τα ΜΑΤ με χρήση χειροβομβίδων κρότου-λάμψης, απείλησαν δημοσιογράφους, έσπασαν κάμερα τηλεοπτικού σταθμού («Alpha») προκειμένου να μην καταγράψει όσα έκαναν και δήλωναν ότι «πήραν την κατάσταση στα χέρια τους».

Αρκετοί ήταν οι κάτοικοι που τους επικροτούσαν επισημαίνοντας την απουσία του κράτους. «Μόνο αυτά τα παιδιά είναι δίπλα μας και βοηθάνε. Κανείς άλλος...», έλεγαν. Αλλοι αντιδρούσαν, επισημαίνοντας ότι τα καταστήματα που έσπαγαν «ανήκουν σε ανθρώπους που εργάζονται και πληρώνουν φόρους. Αυτοί δεν μας ενοχλούν. Εχουμε κι εμείς συγγενείς μετανάστες στο εξωτερικό».

Οι κάτοικοι ανεξαιρέτως δήλωναν σοκαρισμένοι από το φονικό, επισημαίνοντας ότι έχουν λάβει όλα τα μέτρα ασφαλείας, αλλά εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν «τεράστια προβλήματα από την ανομία και το εμπόριο ναρκωτικών».

Η Αστυνομία ανακοίνωσε δύο σύλλήψεις, μία για φθορές σε κατάστημα μετανάστη στην οδό Χέυδεν και μία για παράβαση του νόμου περί όπλων, και 24 προσαγωγές. Στην περιοχή παρέμεναν μέχρι αργά τη νύχτα ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Την ίδια στιγμή μετανάστες είτε έτρεχαν τρομοκρατημένοι να κρυφτούν είτε παρέμεναν κλειδωμένοι στα σπίτια τους. Ολα ξεκίνησαν νωρίς το απόγευμα, όταν άρχισαν να συγκεντρώνονται περίοικοι στο σημείο της δολοφονίας. Η 15μελής ομάδα της «Χρυσής Αυγής», που αρχικά βρέθηκε στην περιοχή, είχε φτάσει τα 200 άτομα νωρίς το βράδυ.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Αστυνομικό ρεπορτάζ
Απεργίες και εκδηλώσεις διαμαρτυρίας
Για το ίδιο θέμα
Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου