Έντυπη Έκδοση

ΕΝΑΣ ΜΗΝΑΣ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΣΤΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΕΛΕΓΧΟ ΤΩΝ Ι.Χ.

Δεν έχεις ΚΤΕΟ, δεν θα έχεις ασφάλεια

Ενα μήνα προθεσμία έχουν όσοι ιδιοκτήτες δεν έχουν περάσει τα αυτοκίνητά τους από ΚΤΕΟ. Από τις 10 Ιουνίου, με την έναρξη εφαρμογής του νέου νόμου, όποιο Ι.Χ. δεν διαθέτει δελτίο τεχνικού ελέγχου δεν θα μπορεί να ασφαλίζεται.

Ταυτόχρονα, από την ίδια ημερομηνία, τα παράβολα καθυστέρησης υπερδιπλασιάζονται.

Σύμφωνα με τον νέο νόμο για τα ΚΤΕΟ, όλοι οι ιδιοκτήτες προκειμένου να ασφαλίσουν τα οχήματά τους θα πρέπει να τα ελέγξουν στα ΚΤΕΟ σύμφωνα με το πρόγραμμα πρόσκλησης οχημάτων του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Οσοι δεν το πράξουν δεν θα μπορούν να τα ασφαλίζουν, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να μην αποζημιωθούν σε περίπτωση ατυχήματος.

Παράλληλα, όσοι δεν είναι συνεπείς με τις προθεσμίες του ΥΠΟΜΕΔΙ θα κληθούν να πληρώσουν εκτός από το παράβολο ελέγχου (40 ευρώ σε δημόσιο ΚΤΕΟ και από 48 έως 55 σε ιδιωτικό) και παράβολο καθυστέρησης το οποίο θα ανέρχεται έως και τα 68 ευρώ.

Πρόστιμα

Στους παραβάτες θα επιβάλλεται και πρόστιμο από την Τροχαία ύψους 400 ευρώ, με δυνατότητα μείωσης στα 50 ευρώ εάν εντός δέκα ημερών ο ιδιοκτήτης περάσει το όχημα από ΚΤΕΟ και προσκομίσει το δελτίο ελέγχου.

Τα δελτία ΚΤΕΟ που εκδίδονται ανά διετία θα ισχύουν και ως κάρτες καυσαερίων για ένα έτος από την έκδοσή τους. Ετσι, το όχημα που ελέγχεται θα υποχρεούται για έκδοση κάρτας καυσαερίων τον επόμενο χρόνο.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Αυτοκινητοβιομηχανία και εμπόριο αυτοκινήτων
Υπουργείο Ανάπτυξης