Έντυπη Έκδοση

Αστυνομικός παρίστανε τον τροχονόμο και εξαπατούσε τουρίστες

Αστυνομικός στη Ζάκυνθο παρίστανε τον τροχονόμο, βεβαίωνε παραβάσεις του ΚΟΚ σε Βρετανούς τουρίστες και για να μην επιβάλει πρόστιμα... ζητούσε φακελάκι! Πρόκειται για 26χρονο αστυνομικό που είχε μετατεθεί τελευταία από την Αθήνα στη Ζάκυνθο με την ειδικότητα του γραφέα.

 Οπως έγινε γνωστό από αστυνομικές πηγές, ο αστυνομικός όταν τελείωνε την εργασία του φορούσε τη στολή τροχονόμου και μαζί με 35χρονο κάτοικο του νησιού έστηναν μπλόκα κυρίως στις ορεινές περιοχές της Ζακύνθου με σκοπό την εξαπάτηση των τουριστών με το αζημίωτο.

Τον αστυνομικό κατήγγειλε στους συναδέλφους του Βρετανός τουρίστας ο οποίος αναγκάστηκε να πληρώσει σε αυτόν και τον συνεργάτη του 150 ευρώ προκειμένου να μην του κόψουν κλήση για παράβαση που δήθεν είχε κάνει.

Από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι ο αστυνομικός ζητούσε από 30 έως 150 ευρώ φακελάκι, ανάλογα με την περίπτωση, προκειμένου να μην κόβει κλήσεις στους τουρίστες που χρησιμοποιούσαν για τις μετακινήσεις τους στο νησί μοτοποδήλατα ή νοικιασμένα Ι.Χ.

Σε βάρος του αστυνομικού και του συνεργάτη του ασκήθηκε ποινική δίωξη για απάτη, παράβαση καθήκοντος και αντιποίηση αρχής και παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα Ζακύνθου. Από την αστυνομική διεύθυνση Ζακύνθου διατάχθηκε κατεπείγουσα ΕΔΕ, ενώ δρομολογήθηκαν οι διαδικασίες προκειμένου ο αστυνομικός να τεθεί σε διαθεσιμότητα.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Αστυνομικό ρεπορτάζ