Έντυπη Έκδοση

«Να μη φύγουν οι κατακτητές»

Ολέθρια για τους πολίτες μπορεί να είναι η απομάκρυνση των διεθνών δυνάμεων από το Αφγανιστάν, αφού μπορεί να τους εκθέσει σε μεγαλύτερο κίνδυνο, προειδοποιούν διεθνείς ανθρωπιστικές οργανώσεις.

Σε έκθεσή της η οργάνωση Oxfam, σε συνεργασία με πολλές άλλες οργανώσεις, επισημαίνει ότι έως και 10% των θυμάτων μεταξύ των αμάχων το 2010 προκλήθηκαν από την αφγανική αστυνομία και τον στρατό και καλεί τη διεθνή κοινότητα να βελτιώσει την εκπαίδευση των Αφγανών νεοσυλλέκτων.

Η έκθεση αναφέρει ότι οι οργανώσεις προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων έχουν καταγράψει περιπτώσεις «νυχτερινών επιδρομών που πραγματοποιούνται χωρίς τις απαραίτητες προφυλάξεις για την προστασία των πολιτών, στρατολόγηση και σεξουαλική κακοποίηση παιδιών, κακομεταχείριση στη διάρκεια κράτησης, δολοφονίες και κακοποίηση πολιτών από την τοπική αστυνομία, την οποία πολλές κοινότητες θεωρούν συμμορία εγκληματιών».

Τον Ιούλιο, οι διεθνείς δυνάμεις υπό το ΝΑΤΟ πρόκειται να μεταβιβάσουν τον έλεγχο της ασφάλειας στους Αφγανούς σε επτά περιοχές και η διαδικασία μεταβίβασης θα ολοκληρωθεί το 2013.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Αφγανιστάν