Έντυπη Έκδοση

Αργεντινή: συνέλαβαν τους αξιωματικούς του Πινοσέτ που πέταξαν γυναίκες από αεροπλάνο

ΤΡΕΙΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ της αστυνομίας συνελήφθησαν με την κατηγορία ότι κυβερνούσαν αεροσκάφος που εκτέλεσε πτήση θανάτου την εποχή της δικτατορίας στην Αργεντινή, σύμφωνα με δικαστικές πηγές.

Οι Αρχές εκτιμούν ότι από το αεροπλάνο που κυβερνούσαν οι 3 συλληφθέντες ερρίφθησαν ζωντανές στη θάλασσα μία Γαλλίδα μοναχή και ακόμα 4 γυναίκες. Οι πτήσεις θανάτου ήταν συνήθης τακτική της χούντας την περίοδο 1976-1983. «Οι τρεις συλληφθέντες είναι αυτοί που κυβερνούσαν το αεροπλάνο» στο οποίο βρίσκονταν η μοναχή Λεονί Ντικέ και τέσσερα μέλη του κινήματος Μητέρες της Πλατείας του Μαΐου, ανέφερε δικαστική πηγή. Η Ντικέ και μια άλλη Γαλλίδα μοναχή, η Αλίς Ντιμόν, απήχθησαν στις 8 και 10 Δεκεμβρίου 1977. Στην ίδια επιχείρηση απήχθησαν και δέκα ακτιβίστριες, μεταξύ των οποίων και η ιδρύτρια του κινήματος των Μητέρων της Πλατείας του Μαΐου, Ασουσένα Βιλαφλόρ. Τα λείψανα της Ντικέ, της Βιλαφλόρ και τριών ακτιβιστριών αναγνωρίστηκαν το 2005. Το πτώμα της Αλίς Ντιμόν δεν βρέθηκε ποτέ.

Η ανακοίνωση της σύλληψης γίνεται ενώ βρίσκεται στην τελική φάση της η δίκη του πρώην αξιωματικού του Ναυτικού Αλφρέδο Αστίζ, ο οποίος φέρεται να συμμετείχε στην υπόθεση της απαγωγής των δύο Γαλλίδων μοναχών.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Αργεντινή