Έντυπη Έκδοση

Κυκλοφορούν επίσης

**Κατερίνα Κορρέ-Ζωγράφου, Ανθρωποι και παραδοσιακά  επαγγέλματα στο Αιγαίο ΙΙΙ, εκδόσεις Ιδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, σ. 522, ευρώ 65,31

Το έργο αποτελεί συνέχεια των δύο προηγούμενων τόμων της σειράς (Αιγαίο Ι και Αιγαίο ΙΙ), με αντικείμενο αυτή τη φορά την Κρήτη και τη Σκύρο. Μέσα από την καταγραφή των παραδοσιακών επαγγελμάτων, η συγγραφέας διερευνά, με εργαλεία από την Κοινωνική Ανθρωπολογία και τη Λαογραφία, τους μετασχηματισμούς και στις τοπικές κοινωνίες, κυρίως τις τρεις τελευταίες δεκαετίες του 20ού αιώνα. Αξιέπαινη, κοπιαστική, προσπάθεια με πλούσιο φωτογραφικό υλικό.

**Νικόλ-Αννα Μανιάτη, Το τίμημα, εκδόσεις Ωκεανίδα, σ. 480, ευρώ 20

Η μικρή, γλυκιά Μαργαρίτα από τα δώδεκα της χρόνια μεγάλωνε μαθαίνοντας να μισεί τον παιδικό της φίλο και τη μητέρα του, αφού ο πατέρας της τροφοδοτούσε την αθώα παιδική ψυχή της με δηλητήριο. Θυσίασε όνειρα και μέλλον γι' αυτή την εκδίκηση με ολέθριες συνέπειες για την οικογένεια του παιδικού της φίλου. Οταν μαθαίνει την αλήθεια, είκοσι χρόνια μετά, προσπαθεί με κάθε τρόπο να επανορθώσει.

**Ευθύμιος Χαρ. Ταλάντης, Κρουσταλάγματα, διηγήματα, εκδόσεις Πηλός, σ. 261

Οσυγγραφέας έχει ασχοληθεί αρκετά με το διήγημα. Ενα από τα βασικά είδη της αφηγηματικής πεζογραφίας. Σ' αυτό το βιβλίο μας προσφέρει διηγήματα που υπακούν στους κανόνες του είδους. Λιτότητα στην έκταση και πυκνότητα στο γλωσσικό και αφηγηματικό περιεχόμενο.

**Εφη Βενιανάκη, Τρεις ωκεανοί και μια θάλασσα, εκδόσεις Ψυχογιός, σ. 323, ευρώ 15,57

Τρεις γυναίκες, δεμένες με έναν λώρο αδιάσπαστο, ταξιδεύουν σε εποχές και τόπους, ζουν τη γέννηση, τον έρωτα, τη φιλία, την εγκατάλειψη, τη λύτρωση, τον θάνατο. Τον κύκλο της ζωής που επαναλαμβάνεται, για να αποδείξουν πως «η πιο γλυκιά πατρίδα είναι η καρδιά».

**Γιώργος Κοντογιώργης, Οικονομικά συστήματα και ελευθερία, εκδόσεις Σιδέρης, σ. 83, ευρώ 22,21

Στο ανά χείρας βιβλίο τα οικονομικά συστήματα κρίνονται υπό το πρίσμα της ελευθερίας που επιφυλάσσουν στα μέλη του κοινωνικού σώματος. Ο συγγραφέας διακρίνει τρεις θεμελιώδεις τύπους οικονομικών συστημάτων. Της κοινωνίας της εξαρτημένης εργασίας, της κοινωνίας της οικονομικής σχολής και της εταιρικής κοινωνίας/οικονομίας.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Βιβλίο
Με λέξεις-κλειδιά
Κριτική βιβλίου