Ηλεκτρονική Έκδοση

Η πλαστή ενημερότητα του Ηρακλή κρατάει τον Αστέρα Τρίπολης στη Σούπερ Λίγκα!

Η αποκάλυψη του Σοφοκλή Πιλάβιου ότι ο Ηρακλής χρησιμοποίησε για τις μετεγγραφές του Ιανουαρίου πλαστή ενημερότητα πιθανότατα να αλλάξει ριζικά το σκηνικό στη Σούπερ Λίγκα. Αν τηρηθούν οι κανονισμοί με τις προβλεπόμενες κυρώσεις θα αφαιρεθούν βαθμοί από τον Ηρακλή και κατ’ αυτό τον τρόπο θα σωθεί ο Αστέρας Τρίπολης.

 

Στην περίπτωση που όντως υπάρχει πλαστή ενημερότητα, όπως αποκάλυψε ο Σοφοκλής Πιλάβιος στην επιτροπή μορφωτικών υποθέσεων της Βουλής, θα πρέπει η ΕΠΟ να κάνει ανάκληση όλων των δελτίων των ποδοσφαιριστών που αποκτήθηκαν τον Ιανουάριο, να επιβάλει το ανώτατο δυνατό πρόστιμο, αλλά και να παραπέμψει την υπόθεση στην Πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λίγκας.
 
Με τη σειρά της η Σούπερ Λίγκα θα πρέπει να επιβάλει στον Ηρακλή τις ποινές που προβλέπονται σε ανάλογες περιπτώσεις. Δηλαδή, είτε αφαίρεση 7 βαθμών, είτε κατηγορία για δυσφήμιση του αθλήματος, που σημαίνει αυτόματα υποβιβασμός. Και στις δύο περιπτώσεις ο κερδισμένος της ιστορίας είναι ο Αστέρας Τρίπολης, που θα παραμείνει στη Σούπερ Λίγκα.  
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι στην περίπτωση αυτή δεν θα έχει σημασία αν ο φάκελός του Ηρακλή πληροί τις προδιαγραφές για να πάρει την αδειοδότηση συμμετοχής στη Σούπερ Λίγκα (όπως δεν είχε και του Πανσερραϊκού, που υποβιβάστηκε έτσι κι αλλιώς). Άρα, το σενάριο να ανέβουν 4 ομάδες από τη Β’ Εθνική και όχι 3 πλέον δεν θα υφίσταται.

Σε ότι αφορά τον Αστέρα Τρίπολης αναμένεται να το κυνηγήσει το θέμα και μάλιστα πρόκειται να προχωρήσει άμεσα σε καταγγελία ενάντια στην ΠΑΕ Ηρακλής. 
 

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Αθλητισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Ηρακλής
Αστέρας Τρίπολης
Ποδόσφαιρο
Σούπερ Λίγκα