Έντυπη Έκδοση

Τα ΜΑΤ ψηφίζουν άκρα δεξιά

Συχνά πυκνά οι άνδρες των ΜΑΤ εκτονώνουν απρόκλητα το μίσος τους προς τους διαδηλωτές, ωστόσο είναι πια κοινή η διαπίστωση ότι οι αστυνομικές επιθέσεις στις πορείες έχουν «ανέβει» επιχειρησιακό επίπεδο ενώ διαθέτουν συγκεκριμένη πολιτική στόχευση.

Εξάλλου οι περισσότεροι από τους άνδρες των ΜΑΤ ψηφίζουν ΛΑΟΣ και Χρυσή Αυγή, όπως καταγγέλλει στην «Κ.Ε.» ο Θανάσης Μπαρτσώκας, πρώην δήμαρχος Καισαριανής.

Αμέσως μετά τις ευρωεκλογές του 2009 είχε δημοσιοποιήσει έναν πίνακα, σύμφωνα με τον οποίο η αύξηση των ποσοστών των εν λόγω κομμάτων στο 1ο Εκλογικό Διαμέρισμα της Καισαριανής οφειλόταν στο γεγονός ότι προστέθηκαν χιλιάδες άνδρες των ΜΑΤ από τους ειδικούς καταλόγους της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής.

Είναι εντυπωσιακό ότι στα εκλογικά τμήματα όπου ψήφισαν οι απλοί αστυνομικοί των τμημάτων της Καισαριανής τα αποτελέσματα ήταν φυσιολογικά, όπως σ' όλη την υπόλοιπη Ελλάδα. «Αυτά τα στοιχεία τα είχα δώσει στο τότε υπουργό κ. Χρυσοχοΐδη και ζητούσα τη λήψη κάποιων μέτρων - όπως π.χ. διάλυση των ΜΑΤ. Η πρόταση ισχύει και προς τον κύριο Παπουτσή, καθώς όπως φαίνεται η κατάσταση έχει αγριέψει πάρα πολύ», μας λέει ο Θ. Μπαρτσώκας.

Την περασμένη Τετάρτη η αστυνομία επιτέθηκε στο πιο ζωντανό, πολιτικά, κομμάτι της πορείας. Εκεί όπου υπήρχαν τα σωματεία βάσης, οι συνελεύσεις κατοίκων και γειτονιών, διάφορες εργατικές συλλογικότητες, οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς αλλά και αναρχικές ομάδες.

Μαζί τους πορευόταν και το Σωματείο Σερβιτόρων-Μαγείρων όταν έγινε η επίθεση με δεκάδες δακρυγόνα και ασφυξιογόνα αέρια. «Σχεδόν το σύνολο των συναδέλφων δεχτήκαμε δολοφονικά χτυπήματα στα κεφάλια και στο υπόλοιπο σώμα μας από τους δολοφόνους των ΜΑΤ, πολλοί τραυματιστήκαμε ελαφρότερα ή σοβαρότερα», αναφέρει σχετική ανακοίνωση. Προσθέτει ότι «ο σκοπός του κράτους είναι προφανής: Μέσα στην πρωτοφανή κρίση (οικονομική, θεσμική, πολιτική) που μαστίζει τον τόπο και ενόψει των νέων δυσβάσταχτων οικονομικών μέτρων που επιβάλλει η τρόικα, επιχειρεί να τρομοκρατήσει τον κόσμο διά της ωμής βίας, ώστε να τον αποτρέψει από το να βγαίνει στο δρόμο».

Αλλη καταγγελία του Α' Συλλόγου Αθηνών Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, μας πληροφορεί πως «από την αρχή της διαδήλωσης και χωρίς καμιά απολύτως αφορμή δεκάδες διμοιρίες ΜΑΤ κύκλωσαν τα μπλοκ των απεργών εκπαιδευτικών της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ και από τις δύο πλευρές των πεζοδρομίων σε όλο το μήκος της Πατησίων».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Ακροδεξιά
Ελληνική Αστυνομία (ΕΛ.ΑΣ.)
Απεργίες και εκδηλώσεις διαμαρτυρίας