Ηλεκτρονική Έκδοση

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της ALCO για λογαριασμό του ALTER

Προβάδισμα ΠΑΣΟΚ κατά 4,3 μονάδες

Το ΠΑΣΟΚ προηγείται κατά 4,3 μονάδες της Νέας Δημοκρατίας στην πρόθεση ψήφου, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας ALCO που διενεργήθηκε για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού ALTER.

Το ΠΑΣΟΚ προηγείται στην πρόθεση ψήφου για τις Εθνικές Εκλογές με ποσοστό 33% έναντι 28,7% του κυβερνώντος κόμματος. Ακολουθούν, το ΚΚΕ με 8,2%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 5,6%, ο ΛΑΟΣ με 4,1 και οι Οικολόγοι με 2,5%. Εξάλλου, στην ίδια δημοσκόπηση, ποσοστό 11,3% των ερωτηθέντων απάντησε "Δεν Ξέρω / Δεν απαντώ". Ποσοστό της τάξης του 5,2% απάντησε ότι θα ψήφιζε λευκό ενώ το 1,4% δήλωσε ότι θα υποστήριζε άλλο κόμμα.

Για τις ευρωεκλογές, πάντα σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση, η διαφορά του ΠΑΣΟΚ με τη Νέα Δημοκρατία, βρίσκεται στις 3,5 μονάδες. Το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 32,5% έναντι 29% της ΝΔ. Αναφορικά με τα υπόλοιπα κόμματα, το ΚΚΕ έχει 7,6%, ο ΣΥΡΙΖΑ 7,3%, ο ΛΑΟΣ 3,6% και οι Οικολόγοι 2,3%. Το 11,8% των ερωτηθέντων απάντησαν "Δεν Ξέρω / Δεν απαντώ". Το 3,6% είπε ότι θα έριχνε λευκό ψηφοδέλτιο ενώ το 2,1% τάχθηκε υπέρ άλλου κόμματος.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Δημοσκοπήσεις & έρευνες γνώμης
Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (ΜΜΕ)