Έντυπη Έκδοση

Το αντιμεταναστευτικό μενού του ΛΑΟΣ

Πρώτη ύλη για την προπαγάνδα του αποτελούν τα χρόνια και σοβαρότατα προβλήματα των κατοίκων του κέντρου της Αθήνας

«Με αερολογίες δεν βάφονται αβγά. Αν δεν τους διώξουμε, θα μας διώξουν» ανέφερε η ανακοίνωση του ΛΑΟΣ, μετά τη δολοφονία του 44χρονου στην 3ης Σεπτεμβρίου, ενώ ο εκπρόσωπος του κόμματος χαρακτήριζε «αυτοδικία» τις μαζικές επιθέσεις κατά μεταναστών στο κέντρο της Αθήνας από ακροδεξιές ομάδες.

Το κόμμα του Γ. Καρατζαφέρη έχει δουλέψει όσο κανείς άλλος τα τελευταία χρόνια (πλην ίσως της ναζιστικής «Χρυσής Αυγής») για την εμπέδωση ενός αντιμεταναστευτικού κλίματος και ενοχοποίησης των αλλοδαπών για σχεδόν όλα τα δεινά της ελληνικής κοινωνίας.

Στο πρόγραμμά του για το 4ο συνέδριο ο ΛΑΟΣ χαρακτηρίζει τη σημερινή μεταναστευτική ροή πολύ πιο επικίνδυνη απ' αυτήν στις αρχές του '90, «καθώς πρόκειται για εξωευρωπαϊκά έθνη από την Αφρική και την Ασία, ξένα προς τον ευρωπαϊκό πολιτισμό, με σκληρή μουσουλμανική πίστη και τραγικά υψηλούς δείκτες γεννήσεων». Μάλιστα ο πρόεδρος του κόμματος, υιοθετώντας τις γνωστές θεωρίες συνωμοσίας, χαρακτηρίζει σε συνέντευξή του το μεταναστευτικό ως ένα σχέδιο «της Νέας Τάξης πραγμάτων και της Λέσχης Μπίλντεμπεργκ», για να επιβάλουν την «εθνική, κοινωνική και φυλετική αλλοίωση του ελληνικού λαού».

Οι ισχυρισμοί αυτοί συμπίπτουν με τον «αποκαλυπτικό» λόγο όλων των ακροδεξιών ομάδων, οι οποίες επισείουν τον κίνδυνο της «αποεθνικοποίησης και αποχριστιανοποίησης της Ελλάδας». Πρώτη ύλη για τη συστηματική προπαγάνδα αποτέλεσαν τα χρόνια και σοβαρότατα προβλήματα των κατοίκων του κέντρου της Αθήνας, οι οποίοι βιώνουν χρόνια την εγκατάλειψη από την Πολιτεία, τη συστηματική υποβάθμιση των περιοχών τους και τη σταδιακή κατάργηση του δικαιώματός τους να έχουν πρόσβαση στους δημόσιους χώρους (πλατείες, δρόμους, παιδικές χαρές), λόγω της συσσώρευσης χιλιάδων μεταναστών και της εκτεταμένης ανομίας.

Αιχμή στην καμπάνια κατά των μεταναστών αποτέλεσε στις αρχές του 2010 το αίτημα του ΛΑΟΣ για δημοψήφισμα, προκειμένου να απορριφθεί το νομοσχέδιο για την απόδοση ιθαγένειας. Η συλλογή υπογραφών «για να μην ανοίξει η κερκόπορτα» (Ι. Κοραντής) και «βαφτιστούν με τυπικά κριτήρια Ελληνες χιλιάδες αλλοδαποί» προσέφερε την ευκαιρία για ένα αντιμεταναστευτικό-ακροδεξιό παραλήρημα.

Ομως οι μετανάστες, οι οποίοι σύμφωνα με τον Γ. Καρατζαφέρη είναι περίπου 2 εκατ., έχουν μερίδιο ευθύνης και για την οικονομική κρίση, καθώς, όπως δήλωσε, «στέλνουν περίπου 12 δισ. ευρώ τον χρόνο στις πατρίδες τους», ενώ και τα διαφυγόντα έσοδα ΦΠΑ από το παραεμπόριο υπολογίζονται σε 4 δισ. «Αυτά τα 120 δισ. στη δεκαετία θα με βγάζανε απ' το έλλειμμα και το άγχος του δημόσιου χρέους» κατέληξε.

Το μεταναστευτικό αποτέλεσε τον άξονα και για την προεκλογική εκστρατεία του ΛΑΟΣ στις περιφερειακές του Νοεμβρίου, αφού τα δύο βασικά συνθήματα του, Αδωνι Γεωργιάδη, ήταν το «έξω οι ξένοι» και «όχι τζαμί στον Βοτανικό». «Ερχονται γιατί βρίσκουν εύκολο τρόπο εγκατάστασης στην Ελλάδα. Συνεπώς πρέπει να τους κάνουμε την παραμονή δύσκολη, για να μην την επιλέγουν» δήλωνε τότε στην «Κ.Ε».

Οι δηλώσεις αυτές πήγαιναν «χέρι χέρι» με καταλήψεις στον Αγ. Παντελεήμονα και την πλατεία Αττικής από τη «Χρυσή Αυγή» και τις επιθέσεις κατά μεταναστών, ενώ έπαιξαν τον δικό τους ρόλο στην εκλογή συμβούλου της ναζιστικής οργάνωσης στον δήμο της Αθήνας.

Λίγους μήνες αργότερα, σε τηλεοπτική εκπομπή για το θέμα του φράχτη στον Εβρο, ο βουλευτής Κ. Βελόπουλος δήλωνε: «Στα σύνορα όταν φυλάς, λες ένα "αλτ τις ει". Λες δεύτερο. Στο τρίτο, δυστυχώς, υπάρχει ο πυροβολισμός. Αυτός είναι ο νόμος διεθνώς». Δεν είναι γνωστό εάν ο βουλευτής εξέφραζε προσωπικές του απόψεις, ο πρόεδρός του πάντως υποσχόταν προ ημερών σε κομματικό ακροατήριο πως «όταν έρθει στα πράγματα, θα φροντίσει να φύγουν από την Ελλάδα 1,8 εκατ. αλλοδαποί»!

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Μετανάστες και πρόσφυγες
ΛΑΟΣ