Ηλεκτρονική Έκδοση

Ο ενδεικτικός κατάλογος που δημοσίευσε το υπουργείο Οικονομικών

Tα επαγγέλματα που «ανοίγουν» από 2 Ιουλίου

Αυτομάτως από την ημερομηνία αυτή καταργούνται οι περιορισμοί τους χωρίς άλλη διοικητική πράξη

Ενδεικτικό κατάλογο με τα επαγγέλματα που ανοίγουν μετά τις 2 Ιουλίου ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών. Πρόκειται μόνο για όσα «απελευθερώνονται» με το κεφάλαιο Α του νόμου εξ' ου και η απουσία ορισμένων που ρυθμίζονται στο Β κεφάλαιο όπως συμβολαιογράφοι, δικηγόροι, μηχανικοί και νόμιμοι ελεγκτές. Η λίστα περιλαμβάνει επαγγέλματα όπως του φούρναρη και της αισθητικού έως λογιστές και ταξιτζήδες.

Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, οι περιορισμοί για τα παρακάτω επαγγέλματα, όπως ο αριθμός των προσώπων, η χορήγηση άδειας, τα γεωγραφικά όρια, οι κατώτατες τιμές και οι ελάχιστες αποστάσεις καταργούνται αυτόματα από τις 2 Ιουλίου, χωρίς να απαιτείται οποιαδήποτε άλλη διοικητική πράξη. Οποιοσδήποτε περιορισμός κριθεί ότι πρέπει να διατηρηθεί για λόγους δημοσίου συμφέροντος, θα διευκρινιστεί με Προεδρικό Διάταγμα.

Από την ίδια ημερομηνία καταργείται και η απαίτηση έκδοσης διοικητικής άδειας για την άσκηση επαγγέλματος και αντικαθίσταται με την απλή αναγγελία έναρξης, η οποία θα πρέπει να συνοδεύεται από τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Στη συνέχεια, σε περίπτωση που εντός τριμήνου δεν απαγορευθεί η άσκηση του επαγγέλματος από την αρμόδια αρχή τότε μπορεί να ασκείται ελεύθερα.

Δείτε εδώ τον πλήρη κατάλογο με τα επαγγέλματα που ανοίγουν. Από αυτόν, όπως προαναφέρθηκε, απουσιάζουν τα επαγγέλματα του κεφαλαίου Β, δικηγόροι κλπ καθώς και όσα εξαιρούνται από το άνοιγμα σύμφωνα με το άρθρο 9 παρ. 2 του νόμου π.χ. οδικές εμπορευματικές μεταφορές, φαρμακοποιοί, γεωτεχνικοι ή έχουν ρυθμιστεί με ειδικό τρόπο από την κοινοτική νομοθεσία.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Οικονομία
Με λέξεις-κλειδιά
Απελευθέρωση επαγγελμάτων
Υπουργείο Οικονομικών
Για το ίδιο θέμα
Ολόκληρος ο κατάλογος των επαγγελμάτων