Ηλεκτρονική Έκδοση

Ανοιχτός σε «ρεαλιστικές προτάσεις» δήλωσε ο Γ. Παπανδρέου

Τα αναμενόμενα «όχι», τα προβλεπόμενα «ναι μεν, αλλά...»

Καμία συναίνεση από Ν.Δ. - ΣΥΡΙΖΑ, το συζητούν οι υπόλοιποι

Τελευταία ενημέρωση:

Με τον Αντ. Σαμαρά να δηλώνει πως «τέτοια συναίνεση δεν δίνω», τον Γ. Καρατζαφέρη να μιλάει περί «συνευθύνης», τον Αλ. Τσίπρα να κάνει λόγο για «έγκλημα κατά του ελληνικού λαού», την Ντόρα Μπακογιάννη να εισηγείται κοινή διαπραγμάτευση των κομμάτων με την τρόικα και τον Φ. Κουβέλη να προτείνει «θετική αναδιάρθρωση» του χρέους ολοκληρώθηκαν οι συναντήσεις του πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς, πλην της γ.γ. του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα που είχε αρνηθεί τη σχετική πρόσκληση.

Σύμφωνα με το πρωθυπουργικό περιβάλλον, ο Γ. Παπανδρέου δήλωσε στους συνομιλητές του ότι η συνεννόηση μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων, αποτελεί απόδειξη υπευθυνότητας και σοβαρότητας της χώρας. Φέρεται να δήλωσε ανοιχτός στη συζήτηση "κάθε ρεαλιστικής πρότασης που κατατίθεται και συμβάλει στην υλοποίηση του εθνικού στόχου".

Η συνάντηση του Γ. Παπανδρέου με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 11.15 π.μ. και ο Αντώνης Σαμαράς εξήλθε του Μεγάρου Μαξίμου χωρίς να κάνει δηλώσεις. Από τα γραφεία του κόμματος στη Συγγρού απέρριψε τη συναίνεση τονίζοντας: "Τέτοια συναίνεση δεν δίνω" [περισσότερα, εδώ].

Σχολιάζοντας τη συνάντηση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γ. Πεταλωτής, δήλωσε ότι δεν υπήρξε καμία δέσμευση μεταξύ του πρωθυπουργού και του Αντώνη Σαμαρά [περισσότερα, εδώ].

Στη συνέχεια, ο Γ. Παπανδρέου συναντήθηκε με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ. Ο Γ. Καρατζαφέρης εισηγήθηκε τη "συνευθύνη" των πολιτικών δυνάμεων, σημειώνοντας ότι δεν φτάνει μια "αόριστη" συναίνεση [περισσότερα, εδώ].

Βγαίνοντας από το Μέγαρο Μαξίμου, ο πρόεδρος του Συνασπισμού, Αλέξης Τσίπρας, υπογράμμισε πως "δεν ήρθα να συζητήσω με τον Γιώργο Παπανδρέου τη λεηλασία της κοινωνίας, αλλά ήρθα να πω ότι δεν πρέπει και δεν νομιμοποιείται να προχωρήσει σε αυτό το έγκλημα κατά του λαού" [περισσότερα, εδώ].

Τη συναίνεση της Δημοκρατικής Συμμαχίας στην περικοπή δημοσίων δαπανών, αλλά και τη διαφωνία του κόμματος με τη φορολογική πολιτική της κυβέρνησης εξέφρασε η Ντόρα Μπακογιάννη. Πρότεινε κοινή διαπραγμάτευση των κομμάτων με την τρόικα για τη χάραξη νέας φορολογικής πολιτικής [περισσότερα, εδώ].

"Διαφωνήσαμε σε πάρα πολλά ζητήματα", δήλωσε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης.Τάχθηκε υπέρ της "θετικής αναδιάρθρωσης" του χρέους και της εκπόνησης αναπτυξιακού προγράμματος [περισσότερα, εδώ].

Στις 7.30 το απόγευμα, ο πρωθυπουργός θα μιλήσει στην Ετήσια Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ), στο Μέγαρο Μουσικής.

Αύριο, στις 10 π.μ., ο Γιώργος Παπανδρέου θα ενημερώσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια.

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

11 σχόλια

11 Ο/Η Παύλος έγραψε: (πριν 9 έτη)
Όπως έλεγε και ο Χάρρυ Κλυν...''δεν μπορώ να καταλάβω πως κατάφεραν τόσοι λίγοι άνθρωποι, σε μια τόσο μικρή χώρα να κάνουνε τόσες πολλές μαλ...ιες. Ουσιαστικά δύο κυβερνήσεις τις δύο τελευταίες δεκαετίες κατάφεραν να φέρουν αυτό το χάλι. Και τώρα που η Ελλάδα τους έχει πραγματικά ανάγκη, τώρα αυτοί αρνούνται να βοηθήσουνε? Α ρε γαιδούρια ξεσαμάρωτα...
Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 11

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Κυβέρνηση
Οικονομική κρίση
ΛΑΟΣ
Νέα Δημοκρατία
Για το ίδιο θέμα
Εστειλε σήμα με δέκα σημεία συμφωνίας ο Παπανδρέου
Δεν δίνω συναίνεση, λέει ο Σαμαράς
«Συνευθύνη» προτείνει ο Γ. Καρατζαφέρης
Τσίπρας: Να φύγει η κυβέρνηση
Ντόρα: «Ναι» στις περικόπες, «όχι» στους νέους φόρους
Πενταετές αναπτυξιακό πλάνο προτείνει ο Φωτ. Κουβέλης
Διαμαρτυρία Δημαρά με πανό έξω από τη Βουλή
Πιέζει για συναίνεση και ο ΣΕΒ