Έντυπη Έκδοση

ΟΛΠ-ΟΛΘ

«Τυχοδιώκτες που πριν κατήγγελλαν την COSCO»

Την κάθετη αντίθεσή τους στις ιδιωτικοποιήσεις των λιμανιών της χώρας, στις οποίες σχεδιάζει να προχωρήσει η κυβέρνηση, και την προειδοποίηση ότι αυτές οι επιλογές «δεν θα μείνουν αναπάντητες» εξέφρασαν χθες οι λιμενεργάτες του ΟΛΠ και οι εργαζόμενοι στα λιμάνια της χώρας.

Η Ενωση Μονίμων και Δοκίμων Λιμενεργατών ΟΛΠ και ο Σύνδεσμος Εποπτών και Αρχιεργατών ΟΛΠ με ανακοίνωσή τους κάνουν λόγο για «ξεπούλημα των δημόσιων λιμανιών της χώρας» και τονίζουν ότι «η σημερινή κυβέρνηση και χθεσινή αντιπολίτευση, που υπεράσπιζε το δημόσιο χαρακτήρα των δύο μεγαλύτερων λιμανιών της χώρας και αντιδρούσε στην αποικιοκρατικού χαρακτήρα παραχώρηση στην Cosco από τη Ν.Δ., έρχεται σήμερα να ξεπουλήσει ό,τι έχει απομείνει από το δημόσιο πλούτο».

«Πολιτικά τυχοδιωκτικό» και «εθνικά επικίνδυνο» χαρακτηρίζει με ανακοίνωσή της το «ξεπούλημα των πολύπαθων Οργανισμών Λιμένων» η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ) και αναρωτιέται: «Ποιος πραγματικά νοσηρός εγκέφαλος διανοήθηκε να παραδώσει σε ιδιωτική κατοχή τα λιμάνια, που διαδραματίζουν λειτουργίες δημόσιου ελέγχου και κοινωνικής προσφοράς σε ζωτικής σημασίας τομείς;».

Αντιθέτως καμία απολύτως δήλωση δεν έκανε -χθες τουλάχιστον- ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΠ Γ. Ανωμερίτης.

Την ίδια ώρα ο υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων Γ. Διαμαντίδης δήλωσε ότι «η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε πώληση μεριδίων του ΟΛΠ και του ΟΛΘ με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον και στόχο την προσέλκυση στρατηγικού επενδυτή για την ισχυροποίηση των βασικών αυτών λιμένων της χώρας».

Ο υπουργός έκανε γνωστό επίσης ότι σήμερα θα καταθέσει στη Βουλή το νομοσχέδιο για το Αττικό Λιμενικό Σύστημα με το οποίο προβλέπεται η ενοποίηση των Λιμένων Ελευσίνας, Λαυρίου και Ραφήνας υπό τον Οργανισμό Λιμένος Πειραιώς, με στόχο, όπως είπε, να υπάρξει μια ισχυρότατη χρηματιστηριακή εταιρεία.

Την αντίθεσή του εξέφρασε και ο δήμαρχος Πειραιά Β. Μιχαλολιάκος, δηλώνοντας: «Ο Πειραιάς δεν πουλάει το λιμάνι του», ενώ δήλωσε αισιόδοξος ότι θα επικρατήσει σωφροσύνη στην κυβέρνηση, λέγοντας ότι αυτό δεν μπορεί να το κάνει χωρίς τη συγκατάθεση του πειραϊκού λαού.

!Καθιστική διαμαρτυρία στον προαύλιο χώρο του ΟΛΠ έκαναν από αργά χθες το βράδυ περίπου 50 εργαζόμενοι του ΟΛΠ, διαμαρτυρόμενοι για τα σχέδια ιδιωτικοποίησης του Οργανισμού.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Αποκρατικοποιήσεις
Λιμάνια και Ναυπηγεία
Απεργίες και εκδηλώσεις διαμαρτυρίας
Για το ίδιο θέμα
Τετραπλό ψαλίδι ΛΑΦΚΑ στις συντάξεις