Έντυπη Έκδοση

ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ

Συλλαλητήρια και ετοιμάζουν απεργία

Η επανάληψη του περσινού σεναρίου και η νέα φοροεπιδρομή, με ταυτόχρονη μείωση μισθών και συντάξεων και εκποίηση της δημόσιας περιουσίας, πυροδοτεί και νέους κοινωνικούς αγώνες.

Ηδη η ΓΣΕΕ έχει ορίσει, από κοινού με την ΑΔΕΔΥ, νέο συλλαλητήριο για το Σάββατο 4 Ιουνίου (11 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος), ενώ σχεδιάζει και νέα κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, η οποία θα αποφασιστεί σε σύσκεψη των ομοσπονδιών-μελών της, την 1η Ιουνίου. «Πρόκειται για καταστροφική νεοφιλελεύθερη συνταγή, όπως υπαγορεύεται από την τρόικα, η οποία δεν αντιμετωπίζει κανένα από τα πραγματικά προβλήματα της ελληνικής οικονομίας και της κοινωνίας», αναφέρει για το νέο κύμα μέτρων η ΓΣΕΕ.

Και σημειώνει: «Εξυπηρετεί αποκλειστικά τα συμφέροντα των τοκογλύφων δανειστών, των κερδοσκόπων, των τραπεζιτών και των κάθε λογής επιχειρηματιών που πλουτίζουν σε βάρος της χώρας και των εργαζομένων».

Ειδικότερα για τους δημοσίους υπαλλήλους, αναφέρει η ΑΔΕΔΥ, «η νέα περικοπή μισθών (αφαίρεση μισθολογικής ωρίμανσης), η περικοπή του εφάπαξ, το 40ωρο, η νέα επιδρομή μέσα από το νέο "μισθολόγιο", οι προετοιμαζόμενες μειώσεις των επικουρικών συντάξεων, διαμορφώνουν μια κατάσταση απελπιστική και ανυπόφορη, για εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες, που η μόνη σταθερή του οικογενειακού προϋπολογισμού είναι ο μισθός ή η σύνταξη από το Δημόσιο, μ' ένα ή δύο ή περισσότερα μέλη άνεργα».

Ο Βαγγέλης Δημούδης, πρόεδρος των εργαζομένων της ΕΥΔΑΠ, όπου το ποσοστό του Δημοσίου θα περιοριστεί (με βάση το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο) στο 34% το 2012, τόνισε ότι «το νερό είναι φυσικό αγαθό και δεν πωλείται». Για να συμπληρώσει: «Βρίσκεται σε ανεπάρκεια και δεν είναι παραγόμενο προϊόν. Σήμερα, μπορούμε και απολαμβάνουμε νερό οικονομικό και ποιοτικό χάρη στη Δημόσια και Κοινωνική ΕΥΔΑΠ που το διαχειρίζεται».

Το ΠΑΜΕ καλεί τη ΓΣΕΕ να συνεδριάσει, προκειμένου η Συνομοσπονδία εργαζομένων να αποφασίσει 24ωρη απεργία, ενώ το ίδιο διοργανώνει συγκέντρωση μια εβδομάδα πριν από τη ΓΣΕΕ, στις 28 Μαΐου στην Ομόνοια (11 π.μ.)

«Μαζικά, μέσα από τα συνδικάτα μας, απαντούμε "όχι" στις πολιτικές που μας οδήγησαν στο αδιέξοδο», αναφέρει το Εργατικό Κέντρο Αθήνας (ΕΚΑ). Και συνεχίζει «την κρίση να την πληρώσουν αυτοί που τη δημιούργησαν. Προειδοποιούμε προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να ξεπουλάει το δημόσιο πλούτο, να κλέβει το μέλλον μας και να ποδοπατάει την αξιοπρέπειά μας».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Απεργίες και εκδηλώσεις διαμαρτυρίας
ΓΣΕΕ
ΑΔΕΔΥ
Αποκρατικοποιήσεις
Για το ίδιο θέμα
Τετραπλό ψαλίδι ΛΑΦΚΑ στις συντάξεις