Έντυπη Έκδοση

Αισιοδοξία

Ως τη «δυσκολότερη αποστολή της καριέρας του» χαρακτηρίζει τη θητεία του στο Βερολίνο ο Δημήτρης Ράλλης. Επειτα από Δαμασκό, Μόσχα, Βρυξέλλες, ακόμη και στην πρώην ανατολική Γερμανία, ο πρεσβευτής προσπαθεί να διασώσει ό,τι μπορεί από το γόητρο της χώρας μας στη Γερμανία και να επισκευάσει τη θετική εικόνα μας.

Παρακολουθώντας επί εβδομάδες εκπομπές αφιερωμένες στα ελληνικά δεδομένα με σκληρή και άδικη κριτική, ο Ράλλης δηλώνει στο «Σπίγκελ» ότι «είναι εξαιρετικά οδυνηρό να δέχεσαι τέτοια καταιγιστική κριτική και πολύ εύκολο να κατακρίνεις από τηλεοπτική καρέκλα μια μακρινή χώρα». Ο ίδιος ενδιαφέρεται «ν' αναγνωριστούν οι θυσίες που κάνουν οι Ελληνες και να πάψουν να θεωρούνται φυγόπονοι, επειδή οι Γερμανοί, που έβρισκαν ευχάριστο το κέφι και τη χαλαρότητα των ρυθμών στην Ελλάδα των διακοπών τους, μεταστράφηκαν και, μεσούσης της κρίσης, θεωρούν τις ίδιες ιδιότητες αρνητικές».

«Θα τα καταφέρουμε», λέει, τελικά, στους Γερμανούς συντάκτες. Ενα από τα στοιχεία της ελληνικής νοοτροπίας είναι ακόμη η αισιοδοξία.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Στη στήλη
Πολιτικά παρασκήνια