Έντυπη Έκδοση

ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΠΕΛΕΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΒΑΤΟΠΕΔΙΟ

Ολα νόμιμα τα βλέπει

Για τη συμβολαιογράφο των «ιερών ανταλλαγών», Αικατερίνη Πελέκη, το «σκάνδαλο του Βατοπεδίου» δεν ήταν... σκάνδαλο. Ηταν «μία υπόθεση όπου τηρήθηκαν όλες οι νόμιμες διαδικασίες» και «κατέληξε να είναι το μεγαλύτερο σκάνδαλο της μεταπολίτευσης από λάθος πολιτικούς χειρισμούς».

Κατερίνα Πελέκη Κατερίνα Πελέκη Καθώς κατά τη γνώμη της «αν ο πρώην πρωθυπουργός, Κ. Καραμανλής, είχε κάνει από την πρώτη μέρα, που ξέσπασε η ιστορία, το 2008, τη δήλωση που έκανε μεταγενέστερα εγγράφως τον Οκτώβριο του 2010 στην προανακριτική επιτροπή (σ.σ. με την οποία ουδείς έφερε ευθύνη και ουδεμία ζημία προεκλήθη στη Δημόσιο) δεν θα υπήρχε σήμερα το "σκάνδαλο Βατοπεδίου"».

Ακόμη, η σύζυγος του πρώην υπουργού της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργου Βουλγαράκη, που κατηγορείται σε βαθμό κακουργήματος για ψευδείς βεβαιώσεις και συνέργεια σε απιστία, κινούμενη στην απολογία της ενώπιον της ανακρίτριας στο ίδιο μήκος κύματος με όσα είχε, ως μάρτυρας, υποστηρίξει ενώπιον της επιτροπής της Βουλής, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις «ευθύνες των ΜΜΕ» που δημιούργησαν «πανικό» στους... αρμόδιους υπουργούς.

«Είχαμε περιπτώσεις υπουργών, όπως ο κ. Δούκας και ο κ. Κοντός, η νομιμότητα των πράξεων των οποίων ουδέποτε αμφισβητήθηκε, οι οποίοι αρνήθηκαν την υπογραφή τους, με αποτέλεσμα αυτό να πυροδοτήσει ακόμη περισσότερο την ανθρωποφαγία των Μέσων Ενημέρωσης», αναφέρει η κατηγορουμένη στην απολογία της.

Η κ. Πελέκη, που μετά την πολύωρη απολογία της αφέθηκε ελεύθερη με τον όρο καταβολής χρηματικής εγγύησης 70.000 ευρώ, υποστήριξε, μεταξύ άλλων, σε ό,τι αφορά το δικό της ρόλο στην υπόθεση, με δεδομένο ότι αντιμετωπίζει δύο κακουργηματικές πράξεις:

«Καμία υπόνοια δεν μου ηγέρθη ποτέ, καθ' όλη τη διάρκεια των ανταλλαγών, ότι συντάσσω παράνομες συμβολαιογραφικές πράξεις ή αντικείμενες στα χρηστά ήθη. Υποχρέωσή μου ήταν να ελέγξω, όπως και ήλεγξα, τη νόμιμη παράσταση των εκπροσώπων του Δημοσίου και της Μονής, τους τίτλους κυριότητος όχι κατά την έννοια που την ήλεγχαν οι δικηγόροι, δηλαδή όχι επί της ουσίας, αλλά κατά πόσον νομίμως μπορούσαν να επικληθούν ως τίτλοι για τη σύνταξη των συμβολαίων. Διάβασα τις υπουργικές αποφάσεις, από το 1998 που εκρίθη για πρώτη φορά το θέμα, μέχρι το 2006, διάβασα τις γνωμοδοτήσεις του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου Δημοσίων Κτημάτων, αποφάσεις του νομικού συμβουλίου του κράτους και τήρησα τις νόμιμες διαδικασίες, ανάλογα με το είδος του ακινήτου, προκειμένου να συντάξω νομίμως το συμβόλαιο ανταλλαγής».

**Στο μεταξύ χθες στο Πολυμελές Πρωτοδικείο αναβλήθηκε για τις 15 Μαΐου 2012 η πέμπτη από τις συνολικά οκτώ αγωγές, με τις οποίες το Δημόσιο διεκδικεί από τη Μονή Βατοπεδίου ακίνητα, αλλά και ηθική αποζημίωση ύψους 10 εκατ. ευρώ.

Το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα αναβολής των εκπροσώπων της Μονής, καθώς δεν έχουν λάβει γνώση της δικογραφίας της ποινικής υπόθεσης. *

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Νέα Δημοκρατία
Δικαστικό ρεπορτάζ
Υπόθεση Βατοπεδίου