Έντυπη Έκδοση

Επιβεβαίωσε τις μίζες για τα υποβρύχια

Την ύπαρξη σκανδάλου και μιζών επιβεβαίωσε, σύμφωνα με κάποια μέλη της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής, η χθεσινή κατάθεση του επιχειρηματία Αλέξανδρου Αβατάγγελου, συνεργάτη της εταιρείας Ferrostaal.

Σύμφωνα με τα όσα είπε χθες ο κ. Αβατάγγελος, η συνεργασία του με την εταιρεία ήταν καθαρά επαγγελματική και τα χρήματα που εισέπραξε, περίπου 26 εκατομμύρια ευρώ, δηλώθηκαν κανονικά και πληρώθηκαν και οι φόροι που αναλογούσαν. Παρ' όλα αυτά, ο κ. Αβατάγγελος αρνήθηκε να πει στα μέλη της επιτροπής πού δηλώθηκαν, σε ποια χώρα και για ποιες υπηρεσίες η εταιρεία του πλήρωσε το πόσο αυτό. Οπως είπε ο ίδιος, όλα αυτά θα τα απαντήσει στον εισαγγελέα. Το ίδιο απάντησε και όταν ρωτήθηκε για το πού βρίσκονται τα χρήματα αυτά σήμερα.

Απαντώντας στην ερώτηση, αν γνωρίζει τον τότε υπουργό Εθνικής Αμυνας Ακη Τσοχατζόπουλο, ο μάρτυρας υποστήριξε ότι δεν τον έχει δει ποτέ, ενώ παραδέχτηκε ότι γνώριζε τη λεγομένη «ομάδα Α» που αποτελείται από τους κ.κ. Μπέλτσιο, Φιλιππίδη, Ντεμιρντιτζιάν και Πούκλερ.

Τέλος, αναπάντητο έμεινε και το ερώτημα τι είδους υπηρεσίες μπορούσε να προσφέρει ένας ψυχίατρος σε μια υπόθεση προμήθειας υποβρυχίων, καθώς ο κ. Αβατάγγελος δεν φαίνεται να έδωσε πειστική απάντηση. Ερωτηθείς μάλιστα πόσο ήταν το προσωπικό της εταιρείας του, είπε ότι κυμαινόταν από πέντε μέχρι και δέκα άτομα.

Σήμερα είχε προγραμματιστεί να καταθέσουν τα μέλη του ΣΔΟΕ που ερευνούν τα περιουσιακά στοιχεία τού πρώην υπουργού Εθνικής Αμυνας, ο οποίος έχει κληθεί να καταθέσει στην επιτροπή στις 3 Ιουνίου.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Υπόθεση υποβρυχίων
ΣΔΟΕ