Έντυπη Έκδοση

Ελληνοϊταλικές γέφυρες για την ενέργεια

Ιταλικές επιχειρήσεις θα αγοράσουν πιθανόν κομμάτια από τις υπό αποκρατικοποίηση ελληνικές εταιρείες. Ταυτόχρονα θα υπάρξει περαιτέρω διεύρυνση των διμερών οικονομικών και εμπορικών σχέσεων Ελλάδας - Ιταλίας κυρίως στους τομείς της ενέργειας και των τηλεπικοινωνιών.

Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από την κοινή ανακοίνωση των υπουργών Εξωτερικών της Ελλάδας Δ. Δρούτσα και της Ιταλίας Φ. Φρατίνι, μετά τη συνάντησή τους χθες στη Ρώμη.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται συγκεκριμένα ότι «η Ιταλία και η Ελλάδα θα συνεχίσουν τη συνεργασία τους σε ενεργειακά σχέδια στρατηγικού χαρακτήρα, όπως ο ITGI (αγωγός μεταφοράς φυσικού αερίου από το Αζερμπαϊτζάν) και ο South Stream (αγωγός φυσικού αερίου που θα προμηθεύσει μέσω της Μαύρης Θάλασσας την Ευρώπη με 63 δισ. κυβικά μέτρα ετησίως)».

Δρούτσας και Φρατίνι συμφώνησαν επίσης να αναπτύξουν περαιτέρω τη συνεργασία μεταξύ των δύο κυβερνήσεων στο θέμα της μετανάστευσης, με σκοπό να βελτιωθεί η αποτελεσματικότητα της ευρωπαϊκής πολιτικής στο θέμα, εν όψει του επόμενου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Επιχειρήσεις
Ενέργεια/Φωτοβολταϊκά/Εναλλακτικές/Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (ΑΠΕ)
Αποκρατικοποιήσεις