Έντυπη Έκδοση

Λιβύη: πληθαίνουν οι αναγνωρίσεις των αντικαθεστωτικών

Προσκλήσεις αναγνώρισης εξακολουθούν να παίρνουν και να δέχονται οι αντικαθεστωτικοί στη Βεγγάζη, ενώ το ΝΑΤΟ βομβαρδίζει την Τρίπολη -η μεγαλύτερη σε διάρκεια και σφοδρότητα αεροπορική επιχείρηση εναντίον καθεστωτικών στόχων έλαβε χώρα προχθές τη νύχτα.

Πάνω από 20 εκρήξεις ακούστηκαν από πυραύλους που εκτόξευσαν τα συμμαχικά αεροσκάφη, στοχοποιώντας ξανά την περιοχή της Μπαμπ ελ Αζαζία. Χθες το πρωί, ο Λίβυος κυβερνητικός εκπρόσωπος Μούσα Ιμπραΐμ μίλησε για τρεις πολίτες νεκρούς και περίπου 150 τραυματίες. Το ΝΑΤΟ ανακοίνωσε ότι έπληξε υπόστεγο στρατιωτικών οχημάτων και στρατώνα της λαϊκής φρουράς των εθελοντών.

Ο Αμερικανός υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τη Μέση Ανατολή, Τζέφρι Φέλτμαν, κάλεσε επίσημα χθες, ολοκληρώνοντας την επίσκεψή του στη Βεγγάζη, τους Λίβυους εξεγερμένους να ανοίξουν γραφείο με εκπροσώπους τους στην Ουάσιγκτον. Παράλληλα, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, ανακοίνωσε στη Μόσχα, έπειτα από συνάντησή του με τον εκπρόσωπο των εξεγερμένων Αμπντέλ Ραχμάν Σαλγκάμ, ότι η Ρωσία θεωρεί το μεταβατικό Εθνικό Συμβούλιο των εξεγερμένων «νόμιμο εταίρο», που μπορεί να διαπραγματευτεί για το μέλλον της χώρας. Και η Ιορδανία ανακοίνωσε χθες ότι αναγνωρίζει τη νομιμότητα του συμβουλίου.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
ΝΑΤΟ
Μέση Ανατολή και αραβικός κόσμος
Λιβύη