Έντυπη Έκδοση

Ημέρα Κρίσης, η 21η Οκτωβρίου

«Σόρι, μπέρδεψα τις ημερομηνίες» ήταν η εξήγηση που έδωσε ο άνθρωπος ο οποίος προφήτεψε ότι στις 21 Μαΐου θα επέλθει η καταστροφή του κόσμου. Ο 89 ετών Αμερικανός Χάρολντ Κάμπινγκ, που ως άλλη Κασσάνδρα προέβλεψε κατακλυσμικό σεισμό ανήμερα... Κωνσταντίνου και Ελένης, έχει μια επιπλέον ερμηνεία για την αναβολή της Αποκάλυψης: θεωρεί ότι τίποτα δεν γίνεται τυχαία και στο πεντάμηνο μέχρι τις 21 Οκτωβρίου (αυτή είναι η νέα ημερομηνία μετά την... επιμήκυνση) θα δοκιμαστεί η πνευματικότητα των ανθρώπων!

Μήνες πριν από την υποτιθέμενη καταστροφή της Γης, το «ραδιοφωνικό δίκτυο της οικογένειας» με 66 σταθμούς, ιδιοκτησίας Κάμπινγκ, είχε κάνει διαφημιστική εκστρατεία που περιελάμβανε μεταξύ άλλων την ανάρτηση 2.000 πόστερ, με τα οποία προειδοποιούσε ότι η Ημέρα της Κρίσης έφτασε. Η πλάκα είναι ότι το Σαββατοκύριακο που υποτίθεται ότι θα τελείωνε ο κόσμος, τα κεντρικά γραφεία του δικτύου ήταν κλειστά και έξω από τις πόρτες υπήρχε μία επιγραφή που ανέγραφε: «Τα γραφεία είναι κλειστά. Κρίμα που δεν σας προλάβαμε!»

Να όμως που δύο ημέρες μετά, ακμαιότατος, παρά την ηλικία του, ο Κάμπινγκ μάζεψε τους δημοσιογράφους να τους εξηγήσει γιατί ήταν ακόμα ζωντανοί. Οταν ρωτήθηκε τι θα πρέπει να κάνουν οι υποστηρικτές του που μοίρασαν τα υπάρχοντά τους και έμειναν στον άσο για να αναληφθούν με καθαρή ψυχή, έδωσε την κορυφαία απάντηση. «Και στην οικονομική ύφεση υπήρξε κόσμος που τα έχασε όλα, δουλειά, σπίτι κ.λπ. αλλά εν τέλει κατάφερε να επιβιώσει». Μέχρι την 21η Οκτωβρίου!

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή