Έντυπη Έκδοση

**Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΙΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΜΕΡΕΣ, ΛΕΕΙ Ο ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ * ΡΟΜΠΑΪ: ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ Ή ΕΠΙΜΗΚΥΝΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ

Ο Ρεν καλωσορίζει τη λεηλασία

Απαντώντας σε σειρά ερωτήσεων, ο εκπρόσωπος του επιτρόπου Ολι Ρεν, Αμαντέο Αλταφάζ, είπε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή καλωσορίζει τη δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης να μειώσει το δημοσιονομικό έλλειμμα στο επίπεδο του 7,5% του ΑΕΠ το 2011, λαμβάνοντας όλα τα επιπρόσθετα μέτρα.

Ο Ολι Ρεν δεν δήλωσε ποτέ ότι το πρόγραμμα των ιδιωτικοποιήσεων δεν θα αποφέρει τα αναμενόμενα έσοδα, κατά τον Α. Αλταφάζ Ο Ολι Ρεν δεν δήλωσε ποτέ ότι το πρόγραμμα των ιδιωτικοποιήσεων δεν θα αποφέρει τα αναμενόμενα έσοδα, κατά τον Α. Αλταφάζ Η επιτροπή, πρόσθεσε ο Αμαντέο Αλταφάζ, καλοσωρίζει επίσης την απόφαση για άμεσες ιδιωτικοποιήσεις.

Απέφυγε, όμως, να επεκταθεί σε περαιτέρω σχόλια και περιορίστηκε στη διευκρίνιση ότι η συγκεκριμένη αξιολόγηση θα γίνει τις επόμενες ημέρες.

Διευκρινίζει για την περιουσία

Ο εκπρόσωπος φρόντισε να επισημάνει ότι οι δηλώσεις του Ολι Ρεν στη Βιέννη δεν μεταφέρθηκαν σωστά από ένα πρακτορείο ειδήσεων (Ρόιτερ). Ο επίτροπος δεν δήλωσε ποτέ ότι το πρόγραμμα των ιδιωτικοποιήσεων δεν θα αποφέρει τα αναμενόμενα έσοδα, είπε ο Α. Αλταφάζ.

Αυτό που δήλωσε είναι ότι το πρόγραμμα θα βοηθήσει τη χώρα να αντλήσει μέχρι και 50 δισ. ευρώ, που αντιστοιχούν στο 20% του συνολικού χρέους. Δεν αμφισβήτησε, λοιπόν, τη δυνατότητα των ελληνικών αρχών ως προς την υλοποίηση του προγράμματος, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος, για τον οποίο είναι σημαντικό να ξεκινήσει το πρόγραμμα αμέσως.

«Αυτό που καλωσορίζουμε είναι η αποφασιστικότητα των ελληνικών αρχών για επιπρόσθετα μέτρα, για μείωση του ελλείμματος το 2011 και άμεσες ιδιωτικοποιήσεις», κατέληξε ο κ. Αλταφάζ, ο οποίος αρνήθηκε να μιλήσει για το τι θα γίνει με την επόμενη δόση, η οποία θα βασίζεται στην αξιολόγηση. Αλλωστε, «κάθε εκταμίευσης προηγείται η αξιολόγηση»...

* Στο μεταξύ, η κακοφωνία μεταξύ των Κοινοτικών για την «ελληνική περίπτωση» συνεχίζεται. Στο χορό μπήκε και ο Χέρμαν βαν Ρόμπαϊ, ο οποίος προειδοποίησε χθες ότι «μια ενδεχόμενη αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους ενέχει πολύ σημαντικούς κινδύνους».

«Υπάρχει ένας πραγματικός κίνδυνος, ο ένας ή ο άλλος τρόπος αναδιάρθρωσης ή επιμήκυνσης του χρέους να επιδεινώσει την κατάσταση».

Για τον Χ. βαν Ρόμπαϊ, «οι κίνδυνοι αποτυχίας τέτοιων εγχειρημάτων είναι μεγάλοι σε σχέση με τα πιθανά πλεονεκτήματα και για το λόγο αυτό η έμφαση πρέπει να συνεχίσει να δίνεται στην υλοποίηση δύσκολων, αλλά αναγκαίων μεταρρυθμίσεων». «Δεν θα αφήσουμε το ευρώ να αποτύχει. Δεν πρέπει να υπάρξει κερδοσκοπία πάνω στην αποφασιστικότητά μας», κατέληξε ο κ. Ρόμπαϊ. *

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Οικονομία
Με λέξεις-κλειδιά
Ευρωπαϊκή Ένωση
Οικονομική κρίση