Έντυπη Έκδοση

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΓΙΑ 3ΕΤΗ ΠΑΡΑΤΑΣΗ

Ο Καμίνης τάζει, ο Πάγκαλος φοβίζει

Λύση για 300 συμβασιούχους μέσω των έκτακτων μέτρων για τη διάσωση του ιστορικού κέντρου αναζητεί ο Δήμος Αθηναίων, μετά τις δικαστικές αποφάσεις που οδηγούν στην έξοδό τους.

Υπενθυμίζεται ότι ο δήμος απασχολεί περισσότερους από 2.000 συμβασιούχους που παραμένουν με προσωρινές δικαστικές διαταγές και ασφαλιστικά μέτρα, τα οποία εκκρεμούν. Οι συμβασιούχοι κινητοποιήθηκαν πριν από το Πάσχα με πολυήμερη κατάληψη του δημαρχείου, την οποία ανέστειλαν όταν ο Αρειος Πάγος έλαβε απόφαση που θεωρήθηκε ευνοϊκή για το μέλλον τους. Στη συνέχεια όμως εκδόθηκε σειρά τεσσάρων αρνητικών αποφάσεων με πιο πρόσφατη (5 Μαΐου) εκείνη που απέρριψε προσφυγή 206 συμβασιούχων στην καθαριότητα.

Μεταξύ των συγκεκριμένων συμβασιούχων είναι 120 που απασχολούνται ως οδηγοί απορριμματοφόρων.

Μια απώλεια τέτοιου αριθμού (το ένα τρίτο του συνόλου) οδηγών θα προκαλούσε τεράστια προβλήματα στην αποκομιδή των απορριμμάτων, την ώρα που οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν και κινδυνεύει η διεθνής εικόνα της πόλης, που φιλοδοξεί να προσελκύσει περισσότερους τουρίστες μέσω και προγραμματισμένων εκδηλώσεων (Special Olympics, Athens Pride).

Λόγω έκτακτων μέτρων

Μετά τη λήξη της κατάληψης, ξεκίνησαν επαφές μεταξύ συνδικαλιστών και του Δήμου Αθηναίων στο πλαίσιο της αναζήτησης μιας λύσης νομοθετικά κατοχυρωμένης. Χθες, ήταν προγραμματισμένη να γίνει η τρίτη επαφή στην οποία οι συνδικαλιστές αναζήτησαν εναγωνίως απαντήσεις. Ο δήμαρχος Γ. Καμίνης απουσιάζει στο εξωτερικό, οπότε και ενημερώθηκαν κυρίως από το γενικό γραμματέα Θ. Λιβάνιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δήμος μέσω του κ. Καμίνη έχει ήδη καταθέσει ατύπως στην κυβέρνηση πρόταση να μείνουν οι συμβασιούχοι στις εργασίες τους λόγω των εκτάκτων αναγκών που προκαλούν τα μέτρα για το ιστορικό κέντρο της πόλης, τα οποία ανακοινώθηκαν προ δεκαημέρου. Συντονιστής των μέτρων έχει αναλάβει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλος, με τον οποίο εκκρεμεί συνάντηση εντός των ερχομένων ημερών οπότε το θέμα θα ξανασυζητηθεί.

Στο χώρο των συμβασιούχων επικρατεί αναβρασμός, καθώς θεωρούνται μικρές οι πιθανότητες να συναινέσει ο κ. Πάγκαλος σε μια τριετή παράταση συμβάσεων, την ώρα που γίνεται συζήτηση για απολύσεις μόνιμων δημοσίων υπαλλήλων. Ως εναλλακτικό σενάριο εξετάζεται η δυνατότητα ένταξης των συμβασιούχων στο ταμείο ανεργίας, στο οποίο, με βάση τα σημερινά δεδομένα, δεν έχουν δικαίωμα πρόσβασης. *

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Συνδικαλιστικές και επαγγελματικές οργανώσεις
Τοπική Αυτοδιοίκηση