Έντυπη Έκδοση

Από υαλί χρωματιστό

Οταν διάβασα, πριν από χρόνια, την υπενθύμιση του κ. Κώστα Γεωργουσόπουλου, στα «Νέα», σε δύο πρώην μαθητές του, γόνους πάμπλουτης οικογένειας, που αγόραζαν, με εκατομμύρια ευρώ, δύο μπασκεμπολίστες, για την ομάδα που ήταν πρόεδροι, να θυμηθούν και το Θεατρικό Μουσείο που πλημμυρίζει, και πένεται, φαντάστηκα πως θα θυμηθούν και λίγο την τέχνη, που χωρίς αυτήν δεν ζει κανείς. Οταν αργότερα τον ρώτησα αν πήραν το μήνυμά του οι πλούσιοι μαθητές του, μου απάντησε - όχι!

Και ενώ αυτά ανήκουν στην αγωνία της υπάρξεως αυτού του Μουσείου ενθυμίων και μνήμης ιερών τεράτων ή μη, μετά την τελευταία μεγάλη κρίση, που το συνόδεψε με χιλιάδες υπογραφές, ακόμη και από το Ακτορς Στούντιο, φαίνεται πως βρέθηκε λύση που θα του επιτρέπει να υπάρξει υπό την προστασία του υπουργείου Πολιτισμού, όπως έγραψε η «Ελευθεροτυπία» της 18ης Μαΐου.

Θα μεταφερθεί στο τριώροφο της οδού Μητροπόλεως, που παραχώρησε η προηγούμενη δημοτική αρχή της πόλης, ή αλλού; Κανείς δεν ξέρει, μια και η θέση του στο υπόγειο του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου, στην οδό Ακαδημίας, είναι κορεσμένη, αφού υπάρχουν πολλά που δεν χωράνε κι άλλα που έρχονται.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Βιβλίο
Στη στήλη
Σάββατο