Έντυπη Έκδοση

Εμποροι: Απογοήτευσε το «εδώ Βρυξέλλες...φοβόμαστε»

Εντονη κριτική στην πρόταση δημοψηφίσματος του προέδρου του ΣΕΒ, αλλά και στο μεσοπρόθεσμο, άσκησε χθες ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Εμπόρων Βασίλης Κορκίδης. «Δεν αναγνωρίζουμε την τροϊκανή δημοκρατία.

Διαφωνούμε με τη δημοψηφισματική δημοκρατία, όταν θέτει διλήμματα που εν τέλει αντί να ενώσουν θα διχάσουν το λαό», ανέφερε.

Σχετικά με τις δηλώσεις της Ελληνίδας επιτρόπου, ανέφερε ότι το μήνυμά της «εδώ Βρυξέλλες...φοβόμαστε» απογοήτευσε, «αφού τουλάχιστον από τους ευρωβουλευτές μας έχουμε την απαίτηση να υποστηρίζουν σθεναρά τις ελληνικές θέσεις και όχι να μεταφέρουν επικίνδυνες συζητήσεις και φήμες πανικού».

Ο κ. Κορκίδης πρόσθεσε ότι «οι μικρομεσαίοι της αγοράς δεν επιθυμούμε ούτε πρόωρες εκλογές ούτε δημοψηφίσματα, που θα μας οδηγήσουν σε επικίνδυνες περιπέτειες και θα καταλήξουν στο επιθυμητό πιστωτικό γεγονός των διεθνών κερδοσκόπων και ταυτόχρονα στον οικονομικό θάνατο της χώρας μας.

»Θα παρακαλέσω και εγώ με τη σειρά μου τους ευρωλογιστές, τους δυσαρεστημένους πολιτικούς και τους παντογνώστες της ελληνικής κοινωνίας να σταματήσουν να φλυαρούν και να προβλέπουν και να μας αφήσουν στην ησυχία μας να δουλέψουμε. Προϋπόθεση, όμως, για να έχουμε δουλειά να κάνουμε, είναι η τρόικα να αναθεωρήσει και να ξαναϋπολογίσει όρους και σημεία του Μνημονίου που πνίγουν την αγορά».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Οικονομία
Με λέξεις-κλειδιά
Εμπόριο