Έντυπη Έκδοση

2 εκατ. καθαρά κέρδη της Πειραιώς στο α' τρίμηνο

Καθαρά κέρδη 2 εκατ. ευρώ εμφάνισε το πρώτο τρίμηνο του έτους η Τράπεζα Πειραιώς.

Οπως επισήμανε ο πρόεδρος της τράπεζας Μιχ. Σάλλας, η αύξηση των προ φόρων κερδών κατά 28% επιβεβαιώνει την ορθότητα των προτεραιοτήτων που έχει θέσει η διοίκηση της τράπεζας, η οποία, όπως διαβεβαίωσε, θα συνεχίσει υπό τις παρούσες δύσκολες συνθήκες να στηρίζει την ελληνική οικονομία και τους παραγωγικούς της κλάδους.

Οσον αφορά τις επιμέρους επιδόσεις της τράπεζας στο διάστημα αυτό, τα καθαρά έσοδα από τόκους διαμορφώθηκαν στα 309 εκατ. ευρώ, εμφανίζοντας άνοδο 5%, ενώ οι προβλέψεις αυξήθηκαν κατά 28% σε ετήσια βάση και διαμορφώθηκαν στα 171 εκατ. ευρώ. Τα συνολικά καθαρά έσοδα λειτουργίας διαμορφώθηκαν στα 383 εκατ. ευρώ, εμφανίζοντας αύξηση κατά 11% σε ετήσια βάση, ενώ στο σκέλος του λειτουργικού κόστους παρατηρήθηκε μείωση σε ετήσια βάση κατά 3% στα 198 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της τράπεζας, οι δαπάνες προσωπικού του ομίλου μειώθηκαν κατά 3% σε ετήσια βάση, στα 101 εκατ. ευρώ. Στην Ελλάδα η μείωση ήταν μεγαλύτερη αγγίζοντας το 5% (72 εκατ. ευρώ).

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της τράπεζας Στ. Λεκάκο, η μείωση του λειτουργικού κόστους κατά 3% το πρώτο τρίμηνο του έτους είναι στην κατεύθυνση του στόχου περικοπής των δαπανών κατά 5% για το σύνολο του 2011. Η άνοδος των εσόδων και η συγκράτηση των δαπανών βελτίωσε σημαντικά τον δείκτη κόστους προς έσοδα, ο οποίος διαμορφώθηκε στο 52% έναντι 59% το αντίστοιχο τρίμηνο του 2010. Οι προβλέψεις αυξήθηκαν κατά 28% στα 171 εκατ. ευρώ, έναντι 134 εκατ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο του 2010 και η κάλυψη των καθυστερήσεων από προβλέψεις και εξασφαλίσεις ανήλθε στο τέλος Μαρτίου 2011 σε 110%. Χ.Ζ.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Οικονομία
Με λέξεις-κλειδιά
Τράπεζα Πειραιώς
Τράπεζες & χρηματοπιστωτικό σύστημα