Έντυπη Έκδοση

ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΕΣ ΚΑΙ ΟΜΥΛΕ ΣΥΝΤΟΝΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥΣ

Καταλήψεις-απάντηση στην πώληση ΟΛΠ, ΟΛΘ

Η Ομποσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ) χαρακτηρίζει «ανερμάτιστη και εγκληματική πολιτική το ξεπούλημα των λιμανιών» και τη Δευτέρα το πρωί παραχωρεί έκτακτη συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της στη Δραπετσώνα με θέμα «Ιδιωτικοποίηση λιμανιών-κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις».

Την Τρίτη έχει εξαγγείλει νέα στάση εργασίας από τις 11 το πρωί έως το τέλος του πρωινού ωραρίου, καθώς και συγκέντρωση και πορεία στον Πειραιά και στη Θεσσαλονίκη. Στις 4 Ιουνίου θα συμμετάσχει στο συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ στην Αθήνα, ενώ θα εξετάσει και την περίπτωση 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης.

Από την πλευρά τους οι λιμενεργάτες του ΟΛΠ, που συμμετείχαν στη χθεσινή συμβολική κατάληψη των κεντρικών γραφείων του ΟΛΠ, δηλώνουν έτοιμοι για κοινό συντονισμό και δράσεις με την ΟΜΥΛΕ καθώς πιστεύουν ότι τα προβλήματα είναι κοινά.

«Να παραμείνει σε δημόσιο έλεγχο ο ΟΛΠ», ζητεί η δημοτική αρχή Κερατσινίου-Δραπετσώνας, σημειώνοντας πως η περαιτέρω μετοχοποίηση του ΟΛΠ συνδέεται άμεσα με τον δήμο, αφού είναι δυνατόν να επηρεάσει σημαντικά τις εξελίξεις στην ανάπλαση συνολικότερα αλλά και τμηματικά του παραλιακού μετώπου της περιοχής.

«Δεν είναι δυνατόν να αποτιμηθεί ως περιουσία του ΟΛΠ το παραλιακό μέτωπο Κερατσινίου-Δραπετσώνας και συνακόλουθα να πουληθεί στον οποιοδήποτε ιδιώτη. Η παραλία δεν ανήκει σε κανένα δημόσιο οργανισμό, πολλώ δε μάλλον σε κανέναν ιδιώτη, ανήκει στον λαό του Κερατσινίου-Δραπετσώνας, ο οποίος την έχει παραχωρήσει στο Ελληνικό Δημόσιο, μέσω του ΟΛΠ», αναφέρεται σε ανακοίνωση του δήμου.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Οικονομία
Με λέξεις-κλειδιά
Λιμάνια και Ναυπηγεία
Αποκρατικοποιήσεις