Έντυπη Έκδοση

Τσίπρας-Ιερώνυμος για την εκκλησιαστική περιουσία

Συνάντηση με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο είχε χθες ο Αλέξης Τσίπρας, στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών, για περίπου μιάμιση ώρα. Ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε στον αρχιεπίσκοπο την ανησυχία του για τις εξελίξεις και άκουσε με προσοχή τις απόψεις του.

«Είχαμε την ευκαιρία να κουβεντιάσουμε για το πώς θα μπορούσε η Εκκλησία να συνδράμει ακόμη περισσότερο τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη και να αξιοποιήσει με κοινωνική ανταποδοτικότητα την περιουσία της. Η εκκλησιαστική περιουσία είναι sui generis. Δεν πιστεύουμε ότι πρέπει να αξιοποιηθεί ούτε fast track ούτε real estate, αλλά να αξιοποιηθεί προκειμένου η Εκκλησία να μπορέσει να βρεθεί σήμερα δίπλα στους πολίτες, δίπλα στο λαό, που αντιμετωπίζουν οξυμένα προβλήματα φτώχειας και κοινωνικής περιθωριοποίησης», δήλωσε.

Μίλησε επίσης για τους χιλιάδες συγκεντρωμένους στην πλατεία Συντάγματος, που περιέγραψε ως «μια ιδιότυπη "εκκλησία του δήμου"». Οπως είπε «χιλιάδες πολίτες ξεπερνάνε το φόβο, αντιστέκονται και διεκδικούν. Πρέπει να νικήσουμε το φόβο και να υπερισχύσει η αλληλεγγύη. Να νικήσουμε τη μισαλλοδοξία και το ρατσισμό».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
ΣΥΡΙΖΑ
Εκκλησιαστικά & θρησκευτικά θέματα