Έντυπη Έκδοση

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ - ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΛΑΒΡΟΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΔΡΟΥΤΣΑ

Κόντρες στο ΠΑΣΟΚ για τη βουλευτική θητεία

Δήλωση του υπουργού Εξωτερικών Δ. Δρούτσα περί βουλευτικής θητείας μόνο δύο περιόδων προκάλεσε την μήνιν του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ Χρ. Πρωτόπαπα, την έντονη αντίδραση της υπουργού Παιδείας Αννας Διαμαντοπούλου, αλλά και δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Γ. Πεταλωτή ότι ο υπουργός εξέφρασε «προσωπικές απόψεις».

«Δύο θητείες για κάθε βουλευτή και μετά τη δεύτερη θητεία υποχρεωτικά ένα διάλειμμα, ώστε να σπάσεις την εικόνα ότι είσαι κατεστημένο», ήταν η αποστροφή του βουλευτή Εξωτερικών σε συνέντευξή του (στο Mega), που κυρίως προκάλεσε την οργίλη αντίδραση Πρωτόπαπα.

Ο κ. Δρούτσας είπε και άλλα: να αναστέλλεται η ιδιότητα του βουλευτή για όσους μετέχουν στο υπουργικό συμβούλιο. Συντάχθηκε δε κατ' αρχήν με την άποψη να κοπούν τα αυτοκίνητα των βουλευτών, «αν αυτό μπορεί να είναι μια συμβολική κίνηση», παρ' ότι στη συνέχεια αποδέχθηκε ότι ειδικά για τους βουλευτές επαρχίας είναι απαραίτητο εργαλείο της δουλειάς τους.

Ο κ. Πρωτόπαπας, πάντως, του επιτέθηκε με ιδιαίτερη δριμύτητα. «Δεν είναι εκλεγμένος βουλευτής, δεν έχει την επαφή με την κοινωνία για να δει τι γίνεται αυτή τη στιγμή», είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ. Και δεν έμεινε εκεί: «Καλό θα ήταν ο υπουργός Εξωτερικών να ασχοληθεί με τα προβλήματα του υπουργείου του και να αφήσει ήσυχους τους βουλευτές που αυτή τη στιγμή τραβάνε τον δικό τους Γολγοθά που πρέπει να στηρίζουν το Μνημόνιο, ενώ πιθανά έχουν και αντιρρήσεις και άλλες οπτικές».

Οσο για την περιορισμένη κοινωνική θητεία, η δική του άποψη είναι: «Τι θα πει δύο θητείες. Ο ελληνικός λαός αν θέλει να σε στείλει σπίτι σου, σε στέλνει».

Σε σχετικά υψηλούς τόνους και η δήλωση της Αννας Διαμαντοπούλου: «Το θέμα του πολιτικού συστήματος και του ρόλου των βουλευτών δεν μπορεί να ανοίγει αυτή τη στιγμή και με αυτόν τον τρόπο και σε μια περίοδο που ζητούμε από τους βουλευτές να σηκώσουν ένα βάρος που δεν τους αναλογεί».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Κυβέρνηση
Υπουργείο Παιδείας
Βουλή
Υπουργείο Εξωτερικών
ΠΑΣΟΚ