Έντυπη Έκδοση

Στο ΕΣΥ πέντε νοσοκομεία του ΙΚΑ

Στο ΕΣΥ εντάσσονται από σήμερα πέντε νοσοκομεία του ΙΚΑ, ενώ σύντομα θα κατατεθεί τροπολογία για τη μεταφορά της περιουσίας του Ιδρύματος στο ΕΣΥ, έτσι ώστε από την 1η Σεπτεμβρίου να λειτουργήσει πλήρως ο ΕΟΠΥΥ (Ενιαίος Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας).

Τα παραπάνω ανακοίνωσαν χθες ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος και ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης. Οπως εξήγησε, από σήμερα οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ θα μπορούν να εξυπηρετούνται και από τα νοσοκομεία, στα οποία εντάσσονται τα θεραπευτήρια του ΙΚΑ -δηλαδή, οι γιατροί του ΕΣΥ θα μπορούν να συνταγογραφούν στους ασφαλισμένους του ΙΚΑ-, ενώ τα νοσοκομεία του ΙΚΑ θα είναι ανοιχτά για όλους τους πολίτες. Επίσης, σημείωσε ότι το πρώτο διάστημα τα νοσοκομεία του ΙΚΑ θα εφημερεύουν με τον ίδιο τρόπο που εφημέρευαν.

Ποια εντάσσονται

Ειδικότερα ανακοινώθηκε ότι: το 1ο Θεραπευτήριο ΙΚΑ Μελισσίων εντάσσεται στο Σισμανόγλειο, η Ογκολογική Κλινική του ΙΚΑ στο νοσοκομείο «Αγιος Σάββας», το 3ο Θεραπευτήριο ΙΚΑ στην Πολυκλινική Αθηνών, το 7ο Θεραπευτήριο ΙΚΑ στο νοσοκομείο «Αγία Ολγα» και το Θεραπευτήριο ΙΚΑ Θεσσαλονίκης εντάσσεται στο νοσοκομείο «Αγιος Παύλος».

Σημειώνεται ότι στον ΕΟΠΥΥ θα υπάγονται οι κλάδοι Υγείας του ΟΓΑ, του ΙΚΑ, του ΟΠΑΔ και του ΟΑΕΕ.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Νοσοκομεία και υπηρεσίες υγείας
Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης